Verbind je met ons

EU

Commissie burgerlijke vrijheden bespreekt de situatie aan de binnengrenzen van Schengen

DELEN:

gepubliceerd

on

schengenDe Commissie Burgerlijke Vrijheden zal donderdagochtend (1 oktober) met vertegenwoordigers van de Commissie debatteren over de huidige situatie aan de grenzen binnen het Schengengebied, in de nasleep van de tijdelijke herinvoering van grenscontroles door sommige lidstaten. Op grond van de Schengengrenscode is de Commissie verplicht de situatie nauwlettend in de gaten te houden en het Parlement en de Raad volledig op de hoogte te houden.

Parliament passed a resolution on 10 September restating its commitment to “open borders within the Schengen area, while ensuring effective management of external borders”.

“Free movement of people within the Schengen area has been one of the biggest achievements of European integration”, Parliament said.

Het debat in de commissie vindt plaats op donderdag 1 oktober van 10.45 tot 11.45 uur. Het zal worden gewebstreamd EP live.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending