Verbind je met ons

EU

Ontwikkelingsdoelen van de VN zullen bijdragen aan de strijd tegen extreme armoede, ongelijkheid en onrechtvaardigheid, zegt Labour-lid van het Europees Parlement

DELEN:

gepubliceerd

on

Leden van de Britse Labour Party die campagne voeren voor vrouwenrechtenWereldleiders moeten de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN overnemen, een reeks doelstellingen die de strijd tegen extreme armoede, ongelijkheid en onrechtvaardigheid zullen ondersteunen, zegt het EP-lid dat de delegatie van het Europees Parlement naar New York leidt.

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen vormen een universeel raamwerk voor alle landen, niet alleen de ontwikkelingslanden, voor mondiale actie tot 2030. Er zijn 17 doelstellingen die ten grondslag liggen aan 169 doelstellingen, voortbouwend op het werk van de Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen die tot doel hebben om binnen ons leven een einde te maken aan extreme armoede. .

2015 is het grootste jaar voor mondiale actie sinds tientallen jaren, en is ook het Europees Jaar van de Ontwikkeling, waarin de nadruk duidelijk is gelegd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Linda McAvan, lid van het EP (foto), chairwoman of the European Parliament development committee, said: “These new UN goals will go further than ever before, including targets for healthy lives and wellbeing, gender equality and empowering women and girls, and urgent global action to tackle climate change and its impacts.

“Let’s start the push now to guarantee delivery. Because having every country on the planet signed up to a fresh start in the way we do business, shifting away from the kind of short term thinking that is destroying our planet’s ecosystem, reversing the trend to growing inequality, that’s no mean thing.

“What we need to focus on in New York is delivery. And my aim in the next day or two is to find out who is supposed to do what, by when and then make sure we keep the pressure on. 2015 must be a year of action not warm words.”

McAvan added: “Sustainable development goals recognise we cannot end poverty without tackling other linking issues such as climate change and that we must address the root causes of issues on the sustainable development agenda – not just alleviate the symptoms.

advertentie

“This is why it is so important that there are strong goals which focus on ending violence and discrimination against women, on achieving universal health and well-being, ending climate change and reducing global inequalities.

“Implementation of these goals will be a challenge in the coming months but one the UK and the EU must lead on.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending