Verbind je met ons

EU

Informele verklaring van de immigratietop

DELEN:

gepubliceerd

on

otmena_vizovogo_rejima_mejdu_-ES_i_-RF“Tonight we met to deal with the unprecedented migration and refugee crisis we are facing. We decided on a number of immediate priorities and had an in-depth discussion on how to achieve long-term sustainable solutions. We all recognized that there are no easy solutions and that we can only manage this challenge by working together, in a spirit of solidarity and responsibility. In the meantime we have all to uphold, apply and implement our existing rules, including the Dublin regulation and the Schengen acquis.

“We ask the EU institutions and our governments to work speedily on the Priority Actions proposed by the Commission. We want operational decisions on the most pressing issues before the October European Council, along the following orientations:

  • Reageren op de dringende behoeften van vluchtelingen in de regio door de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, het Wereldvoedselprogramma en andere agentschappen te helpen met ten minste een extra miljard euro;
  • assist Lebanon, Jordan, Turkey and other countries in dealing with the Syrian refugee crisis, including through a substantial increase of the EU’s Regional Trust Fund in response to the Syrian Crisis (“Madad Fund”);
  • de dialoog met Turkije op alle niveaus versterken, ook tijdens het komende bezoek van de Turkse president (5 oktober), om onze samenwerking bij het indammen en beheersen van de migratiestromen te versterken;
  • de landen van de Westelijke Balkan helpen bij het omgaan met de vluchtelingenstromen, onder meer via pretoetredingsinstrumenten, en zorgen voor een snelle en solide voorbereiding van de conferentie over de Westelijke Balkanroute (8 oktober);
  • de financiering van het noodtrustfonds voor stabiliteit verhogen en de diepere oorzaken van irreguliere migratie en ontheemden in Afrika aanpakken door middel van aanvullende bijdragen van de lidstaten, en zorgen voor een optimale voorbereiding van de top van Valletta (11-12 november) om maximale vooruitgang te boeken;
  • de dramatische situatie aan onze buitengrenzen aanpakken en de controles aan die grenzen versterken, onder meer via extra middelen voor Frontex, EASO en Europol, en met personeel en uitrusting van de lidstaten;
  • voldoen aan verzoeken van lidstaten in de frontlinie om hulp van de instellingen, agentschappen en andere lidstaten om de identificatie, registratie en het nemen van vingerafdrukken van migranten (hotspots) te garanderen en tegelijkertijd herplaatsing en terugkeer te garanderen, uiterlijk in november 2015 , En;
  • de financiering van het Noodfonds voor Asiel, Integratie en Migratie en het Fonds voor Interne Veiligheid – Grenzen vergroten.

“As regards Syria, we call for a renewed UN-led international effort to bring an end to the war that has caused so much suffering and forced an estimated 12 million people to leave their homes; the EU commits to doing its part in this respect, as well as for the formation of a government of national unity in Libya.

“The orientations agreed today must be complemented by the transposition and implementation by Member States of the rules of the Common Asylum System. In this context it is important to create the conditions for all Member States to participate fully in the Dublin system.

“We urge institutions, agencies and Member States to accelerate their work on all aspects of the migration crisis. The Commission will present proposals on the mobilisation of the EU budget to support these orientations. Member States will match them with their contributions.

“We will revert to the challenge of migration at the October European Council.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending