Verbind je met ons

Zakelijk

Commissie verheugd over akkoord over 131 miljoen euro aan steun voor modernisering van overheidsdiensten

DELEN:

gepubliceerd

on

Digitale interne marktOn 23 September, member states approved – via their Committee of Permanent Representatives (Coreper) – a new €131 million  programme that will help modernize European public administrations and provide interoperable digital services. This adoption follows an agreement at technical level with the European Parliament.

Het nieuwe programma, ISA², dat door de Commissie zal worden beheerd, zal voortbouwen op het succes van zijn voorganger, IS EEN. Het zal zorgen voor naadloze elektronische grens- of sectoroverschrijdende interactie tussen Europese overheidsdiensten. ISA² zal de ontwikkeling ondersteunen van interoperabele digitale oplossingen die gratis beschikbaar zullen zijn voor alle geïnteresseerde overheidsdiensten op Europees, nationaal en regionaal niveau.

Door gebruik te maken van ISA²-oplossingen kunnen overheden de interoperabiliteit garanderen tussen verschillende IT-systemen die verantwoordelijk zijn voor de levering van elektronische diensten. Dit zal leiden tot een geharmoniseerd interoperabiliteitslandschap in Europa, waardoor tijd en kosten worden bespaard, en zal bijdragen aan het creëren van een Digitale interne markt. Het programma loopt van 2016-2020. De formele goedkeuring door de Raad van de EU en het Parlement wordt vóór december verwacht

Commissaris voor de Digitale Eengemaakte Markt, Andrus Ansip, zei: “Burgers en bedrijven communiceren tegenwoordig digitaal. Voor beiden moet hun interactie met de overheid net zo eenvoudig zijn, en dit ongeacht de grenzen, en mogelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het ISA²-programma zal oplossingen financieren die de overheidsadministraties in Europa helpen moderniseren en de Europese Digitale Interne Markt tot stand brengen. ”

Commissaris voor Digitale Economie en Maatschappij Günther H. Oettinger zei: “Overheidsdiensten hebben digitale oplossingen nodig om betere diensten te verlenen aan burgers en bedrijven, de administratieve lasten te verminderen en interoperabiliteit en grensoverschrijdende samenwerking mogelijk te maken. ISA² zal hieraan bijdragen.”

ISA² is het nieuwste programma in een lange reeks programma's van de Commissie die sinds de jaren negentig de onderlinge verbinding, digitalisering en samenwerking van overheidsdiensten ondersteunen. Het huidige programma, IS EEN, dat dit jaar afloopt, heeft de ontwikkeling van meer dan ondersteund 20 e-overheidsoplossingen die momenteel operationeel zijn bij overheidsdiensten in de hele EU.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending