Verbind je met ons

EU

Begrotingscontrole Parlementsleden weigeren de rekeningen van de Raad voor 2013

DELEN:

gepubliceerd

on

ParlyParliament should not endorse spending by the European Council and the Council of the EU for 2013 because they have failed to provide the information and documents requested, the budgetary control committee said on Tuesday (22 September). Parliament has refused to clear the Council’s accounts every year since 2009.

De commissie is het er echter mee eens dat de Europees Technologie Instituut (EIT) en de gemeenschappelijke ondernemingen ENIAC en Artemis (nu gefuseerd als Electronic Components and Systems for European Leadership – ECSEL) hebben veel van de aanbevelingen van het Parlement van afgelopen april uitgevoerd, en dat de rekeningen van de erfgenamen daarom moeten worden goedgekeurd.

De commissie onderstreept dat zij van de Raad geen enkele verklaring heeft ontvangen voor het toenemende niveau van onderbesteding en overdrachten van vastleggingen in de begroting 2013. Zij merkt tevens op dat zij niet de voortgangsrapporten heeft ontvangen die zij heeft gevraagd over bouwprojecten, noch informatie over de impact op de begroting van de Raad van de lopende administratieve modernisering.

De commissie wijst in het bijzonder op de aankoop van het gebouw Residence Palace. Zij wil het totale bedrag van de gebruikte kredieten weten, de begrotingspost waaruit deze kredieten afkomstig zijn, de reeds betaalde en nog te betalen termijnen.

EIT: verbeterde audits en herziene procedures voor overheidsopdrachten

De commissie is tevredener met de reactie van het EIT op het eerste kwijtingsverslag van het Parlement en erkent dat het de tekortkomingen heeft aangepakt die zijn ontdekt in de kwaliteit van auditcertificaten en dat het zijn aanbestedingsprocedures heeft verbeterd. Het in Boedapest gevestigde instituut heeft wijzigingen aangebracht in de plannings- en monitoringprocedures met betrekking tot de begrotingsimplementatie en heeft actie ondernomen om het hoge personeelsverloop terug te dringen.

ENIAC en ARTEMIS: nieuwe auditregelingen om overdrachten vanuit lidstaten te verifiëren

advertentie

ENIAC en ARTEMIS, die in juni 2014 zijn gefuseerd om het gezamenlijke technologie-initiatief Electronic Components and Systems for European Leadership (ECSEL) te creëren, hebben ook maatregelen genomen om aan te tonen dat EU-middelen op een correcte en transparante manier worden besteed. Volgens het rapport van de commissie, nieuw ex post Er zijn auditmechanismen ingevoerd om de overeenkomsten met de nationale financieringsautoriteiten te verifiëren, een van de belangrijkste kwesties die door de Europese Rekenkamer aan de orde zijn gesteld.

Achtergrond

Parliament is responsible for granting discharge to individual EU institutions, which means approving their spending under the general budget of the European Union. It works on the basis of the European Court of Auditors’ reports and non-binding recommendations by the Council and it may grant, postpone or refuse discharge. Discharge is needed for the formal closure of the annual accounts.

Volgende stappen

Het Parlement als geheel zal in oktober stemmen over de rapporten die zijn ingediend door de Commissie begrotingscontrole.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending