Verbind je met ons

EU

Migratie: Burgerlijke vrijheden commissie plan van de Commissie debatteren voor permanente verhuizing regeling

DELEN:

gepubliceerd

on

ImmigratieDe commissie burgerlijke vrijheden bespreekt op dinsdag 22 september nieuwe voorstellen van de Europese Commissie om de vluchtelingencrisis aan te pakken. Voorgestelde maatregelen zijn onder meer een permanent herplaatsingsmechanisme, een gemeenschappelijke EU-lijst van veilige landen van herkomst en een effectief terugkeerbeleid.

Bekijk het debat live en bekijk de belangrijkste migratieroutes in de infographic.

De Commissie voorstellen aangekondigd op 9 september omvat ook de herplaatsing van nog eens 120,000 asielzoekers uit Italië, Griekenland en Hongarije naar andere EU-lidstaten, waarover later die dag zal worden gedebatteerd tijdens de buitengewone vergadering van de Raad Justitie en Binnenlandse Zaken. Dit voorstel was er al gesteund door EP-leden op 17 september.

Het Parlement en de Raad hebben gelijke zeggenschap over het permanente herplaatsingsmechanisme en de gemeenschappelijke EU-lijst van veilige landen.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending