Verbind je met ons

EU

Griekse Europarlementariërs te popelen om te situatie te bestuderen met de Griekse minderheid in Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

1Nikos Chountis (foto), EP-lid van de Popular Unity Party of Greece, voormalig plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken verantwoordelijk voor Europese zaken, heeft de lancering aangekondigd van een initiatief met als doel de linkse en andere democratische politieke krachten en bewegingen in de Europese en andere Europese parlementen, internationale persoonlijkheden ook tegen de heropleving van neofascisme, neonazisme en rassendiscriminatie in Europa.

Hij verklaarde dat Europa serieuze stappen moet ondernemen om de jonge generatie, vooral in de crisisomgeving, te beschermen tegen de negatieve invloed van neofascisme en neonazisme en raciale onverdraagzaamheid, om nationale minderheden, vluchtelingen en alle mensen te beschermen tegen de gevolgen van de crisis. dreiging van geweld en aanvallen van neofascistische en radicaal-nationalistische bendes die overal in Europa actief zijn, vooral in de oostelijke delen ervan en vooral in Oekraïne.

Nikos Chountis zal ook bepaalde activiteiten van de Griekse autoriteiten, politieke partijen en andere democratische krachten in Europa coördineren om zorg te dragen voor negatieve tendensen in Oekraïne die de Griekse gemeenschap daar treffen. Hij kondigde het idee aan om in de nabije toekomst een bezoek van een parlementaire delegatie aan Odessa en andere gebieden te organiseren om vertegenwoordigers van de Griekse minderheid daar te ontmoeten en hun situatie te bespreken in een open dialoog waarbij ook de lokale autoriteiten zullen worden betrokken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending