Verbind je met ons

EU

Plenaire nieuwsbrief

DELEN:

gepubliceerd

on

The outcome of the latest Justice and Home Affairs Council meeting on measures to deal with the migration and refugee crisis, held on Monday 14 September, will be debated with European Commission First Vice-President Frans Timmermans and Luxembourg’s Minister for Immigration and Asylum Jean Asselborn, on Wednesday, after the opening of the session.

Landbouwmarktcrisis: EP-leden en commissaris Phil Hogan debatteren over manieren om boeren te helpen

EP-leden zullen woensdagmiddag Phil Hogan, commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling, ondervragen over wat de EU-uitvoerende macht doet om de huidige crisis op de landbouwmarkten aan te pakken. Dalende prijzen als gevolg van het langdurige Russische embargo op import uit de EU en een dalende vraag op sommige wereldmarkten, waaronder China, hebben niet alleen vlees- en melkveehouders getroffen, maar ook fruit- en groentetelers in veel EU-lidstaten.

Aanbevelingen van het Europees Parlement aan de Commissie over haar werkprogramma voor 2016
De aanbevelingen van het Parlement voor het werkprogramma van de Europese Commissie voor 2016 zullen worden vastgelegd in een niet-wetgevende resolutie waarover woensdagmiddag zal worden gestemd. De Commissie zal eind oktober haar prioriteiten voor de komende twaalf maanden aan het Parlement in Stasbourg presenteren.

VN-top over duurzame ontwikkeling: debat op gang
Prospects for achieving the goals of the post-2015 global development agenda, to be formally approved at a UN Summit in New York on 25-27 September, will be debated by MEPs on Wednesday. A delegation of MEPs will take part in the summit, where 17 already-agreed sustainable development goals – including ending poverty, inequalities and hunger and ensuring healthy lives and sustainable use of natural resources – will be formally approved.
Andere onderwerpen op de agenda

Nadere inlichtingen

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending