Verbind je met ons

EU

EP-leden debatteren over migratie en mensenrechten met UNHCR Guterres en de Europese Commissie

DELEN:

gepubliceerd

on

Antonio-Guterres-Verenigde Naties-Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen-unAntónio Guterres, de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (pibehandeld)Op dinsdag 15 september zullen Federica Mogherini, hoofd van het buitenlands beleid van de EU, en commissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos samen met de leden van de commissies Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Mensenrechten debatteren over de eerbiediging van de mensenrechten in de context van de migratiestromen in het Middellandse Zeegebied. Ook leden van de parlementen van Jordanië, Libanon, Libië, Marokko, Tunesië en Turkije zullen deelnemen.

De hoorzitting, gezamenlijk georganiseerd door de Commissie buitenlandse zaken, de Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken, de Subcommissie mensenrechten en de delegatie in de Parlementaire Vergadering van de Unie voor het Middellandse Zeegebied, begint om 9 uur in de József Antall. (JAN) gebouw kamer 2Q2.
Het zal worden voorgezeten door Elmar Brok (EVP, DE), voorzitter van de Commissie buitenlandse zaken, Claude Moraes (S&D, UK), voorzitter van de Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken, en Elena Valenciano (S&D, ES). , voorzitter van de Subcommissie mensenrechten.

Keynote speeches worden gegeven door Federica Mogherini, vice-voorzitter van de Europese Commissie/Hoge Vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Dimitris Avramopoulos, commissaris voor migratie, binnenlandse zaken en burgerschap en Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Vluchtelingen (UNHCR) António Guterres.

A second panel on the “Vulnerabilities of migrants and their situation in transit countries” will be held with representatives of NGOs Médecins Sans Frontières (MSF), the Euro-Mediterranean Network on Human Rights (EuroMedRights) and the International Federation of the Red Cross and Red Crescent Societies (IFRCS).

U kunt het debat volgen via webstreaming (hier en hier) en Twitter-dekking door @EP_ForeignAff with #EPonMigration Respecting migrants’ fundamental rights will also be addressed during a debate with Frontex Executive Director, Fabrice Leggeri, in the Civil Liberties Committee at 15h (Live hier).

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending