Verbind je met ons

EU

Europees Parlement deze week: migratie, landbouw, belastingen

DELEN:

gepubliceerd

on

Parliament1Migratie, ontwikkeling en de crisis op de landbouwmarkten zullen door EP-leden worden besproken tijdens de plenaire vergadering op woensdag. Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, bespreekt op donderdag (17 september) belastingregels voor multinationale ondernemingen met de economische commissie en de speciale commissie voor fiscale rulings. Hij zal worden vergezeld door commissarissen Pierre Moscovici en Margrethe Vestager.

Plenaire vergadering op woensdag (16 september)
Vluchtelingen crisis

During Wednesday’s plenary MEPs will debate with Council and Commission representatives the outcome of the Justice and Home Affairs Council on Monday 14 September, which will look at both short-term and permanent measures to deal with the refugee crisis.
Commission’s work programme for next year

De EP-leden zullen stemmen over hun eisen voor het werk dat de Europese Commissie volgend jaar moet doen. Europarlementariërs kunnen onder andere nieuwe wetgeving vragen over migratie, milieu, belastingen en energie. De Commissie zal haar werkprogramma voor volgend jaar in oktober in Straatsburg aan de leden van het Europees Parlement presenteren.
Crisis op de landbouwmarkten

EP-leden zullen de crisis in de zuivel- en vleessector bespreken met commissaris Phil Hogan. Dalende prijzen hebben de boeren in veel lidstaten getroffen, waardoor de effecten van het langdurige Russische embargo op de invoer van voedsel uit de EU zijn verergerd.

Ontwikkeling

De EP-leden zullen hun inbreng voorbereiden voor de VN-top over duurzame ontwikkeling, die op 25 en 27 september 2015 in New York City wordt gehouden en die tot doel heeft de ontwikkelingsagenda voor na 2015 vast te stellen.

advertentie

Commissies

Migratiestromen in de Middellandse Zee

Elmar Brok, chair of the foreign affairs committee;  Claude Moraes, chair of the civil liberties committee; and Elena Valenciano, chair of the human rights subcommittee will host a public hearing on Tuesday on “Respecting human rights in the context of migration flows in the Mediterranean”. Speakers include Federica Mogherini, the EU’s foreign affairs chief; Dimitris Avramopoulos, the commissioner responsible for home affairs; António Guterres, the United Nations’ High Commissioner for Refugees; as well as members of the parliaments of Jordan, Lebanon, Libya, Morocco, Tunisia and Turkey.

Belasting

Commissievoorzitter Juncker en Moscovici, de commissaris voor belastingen en douane, zullen donderdag de huidige en toekomstige belastingbeleidsplannen, met name voor multinationale ondernemingen, bespreken met leden van de economische commissie en de speciale commissie voor fiscale rulings. De bijeenkomst omvat ook een debat met Vestager, de commissaris die verantwoordelijk is voor mededinging.

Emissiegrenswaarden voor niet voor de weg bestemde mobiele machines

De milieucommissie stemt dinsdag over een wetsvoorstel om de uitstoot te verminderen van een grote verscheidenheid aan verbrandingsmotoren, geïnstalleerd in machines variërend van kleine handapparatuur en bouwmachines tot locomotieven en binnenvaartschepen.

President’s agenda

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, is maandag in Zweden, waar hij onder meer de Zweedse koning Carl XVI Gustaf, premier Stefan Löfven en parlementsvoorzitter Urban Ahlin zal ontmoeten. Donderdag ontmoet Schulz de Duitse bondsdagvoorzitter Norbert Lammert.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending