Verbind je met ons

EU

Migratie- en vluchtelingencrisis: EP-leden reageren op voorstellen van de Commissie

DELEN:

gepubliceerd

on

20150908PHT92237_originalNieuwe voorstellen voor migratiebeheer, waaronder de herplaatsing van 120,000 asielzoekers binnen de EU – bovenop het voorstel van mei om 40,000 te herplaatsen – een permanent distributiemechanisme voor de toekomst, een lijst van veilige landen van herkomst om een ​​snellere terugkeer te garanderen van degenen wier asielverzoek is afgewezen en legale migratiekanalen naar de EU zijn door de Commissie geschetst en in het Parlement besproken. De leden van het Europees Parlement drongen er bij de lidstaten op aan actie te ondernemen en prezen de EU-burgers voor het hartelijk verwelkomen van vluchtelingen.

Het debat werd geïnitieerd door de Luxemburgse minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Sociale en Solidariteitseconomie Nicolas Schmit, eerste vicevoorzitter van de Commissie Frans Timmermans, EU-buitenlandchef Federica Mogherini en commissaris voor Migratie Dimitris Avramopoulos voordat de leden van het Europees Parlement het woord namen en de standpunten van de fracties verwoordden.

Na het debat gaven de meeste EP-leden een positief advies over het voorstel van mei om de 40,000 asielzoekers te herplaatsen, omdat het Parlement moet worden geraadpleegd voordat de maatregel in werking kan treden. Dezelfde procedure zal gelden voor de herplaatsing van de extra 120,000 asielzoekers. Over het permanente mechanisme zullen het Parlement en de Raad op voet van gelijkheid beslissen.

Het debat werd afgesloten met een niet-bindende resolutie die donderdag werd goedgekeurd met 432 stemmen voor, 142 tegen en 57 onthoudingen.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending