Verbind je met ons

EU

'We hebben een geloofwaardig plan om de vluchtelingencrisis op te lossen, nationale regeringen moeten het nu onderschrijven', zeggen S&D-leden van het Europees Parlement

DELEN:

gepubliceerd

on

vluchtelingen_crisis_Europa_aOp 10 september heeft het Europees Parlement een resolutie aangenomen waarin het de voorstellen van voorzitter Juncker voor het oplossen van de Europese vluchtelingencrisis verwelkomt.  

Sprekend na de goedkeuring van de resolutie zei Birgit Sippel S&D-woordvoerder van de commissie voor burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken: "Om Winston Churchill te parafraseren: dit is niet het einde. Het is niet eens het begin van het einde. Maar het is is misschien het einde van het begin van de vluchtelingencrisis.Vandaag hebben we een krachtig signaal afgegeven aan de nationale regeringen: het Parlement en de Commissie zijn verenigd met het Europese publiek - we moeten nu handelen om verder verlies van mensenlevens te voorkomen en een gemeenschappelijke blijvende oplossing voor de vluchtelingencrisis. Wij verwelkomen de gedurfde plannen die gisteren door voorzitter Juncker zijn gepresenteerd met betrekking tot de herplaatsing en hervestiging van vluchtelingen, met name de toegenomen aantallen betrokkenen bij de herplaatsingsregeling. Het is nu aan de nationale regeringen om te laten zien dat de EU in staat is de grootste uitdagingen waar we voor staan.

"We verwelkomen ook het voorstel voor een permanent crisisherplaatsingsmechanisme dat kan worden geactiveerd in noodsituaties zoals die waarmee de EU zich momenteel geconfronteerd ziet. Dit zal ervoor zorgen dat we in de toekomst de beschamende vertoning van de afgelopen zes maanden niet zullen herhalen, met nationale regeringen kibbelen terwijl mensen sterven in onze zeeën en aan onze grenzen. We hebben nu de grote lijnen voor het oplossen van de crisis - de vervanging van de Dublin-verordening, bindende herplaatsingscijfers en meer financiering om ervoor te zorgen dat vluchtelingen kunnen integreren in hun nieuwe samenlevingen. moeten elk van deze maatregelen snel volgen om te voorkomen dat er nog meer tijd verloren gaat. We waren ook blij met de opmerkingen van voorzitter Juncker over de noodzaak van meer legale migratie naar de Europese Unie. We steunen de Commissie hierin en roepen haar op om nieuwe wetgeving in te dienen in het gebied zo snel mogelijk.

"Ondanks de positieve aankondigingen hebben we nog meer werk nodig om ervoor te zorgen dat vluchtelingen een veilige weg naar Europa kunnen vinden en bij aankomst met de waardigheid en het respect worden behandeld die ze verdienen. We hebben de lidstaten herhaaldelijk opgeroepen beter gebruik te maken van de bestaande wetgeving om humanitaire visa verlenen - zodat vluchtelingen niet gedwongen worden hun toevlucht te nemen tot criminele smokkelaars en lange en vaak gevaarlijke reizen moeten maken om hun eindbestemming te bereiken. Dit zou ook kunnen worden ondersteund door humanitaire corridors te creëren, waardoor vluchtelingen gemakkelijker en sneller het land kunnen bereiken waar ze asiel willen aanvragen. Dit zijn echter besprekingen voor de nabije toekomst - het is nu essentieel dat de lidstaten eindelijk moed tonen en instemmen met de door de Commissie geschetste plannen."

De EU moet een leidende rol spelen in het vredesproces in het Midden-Oosten, zeggen S&D's

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending