Verbind je met ons

EU

EP-leden steunen Labour-voorstellen voor sterkere hoorzittingen ter bevestiging van de commissarissen

DELEN:

gepubliceerd

on

Richard_CorbettHet Europees Parlement stemde op 8 september voor een meer rigoureus proces van bevestigingshoorzittingen voor commissarissen, waardoor de leden van het Europees Parlement meer macht krijgen om genomineerden te verhoren.

De voorstellen van de commissie constitutionele zaken van het Europees Parlement, in een rapport opgesteld door Labour Europarlementariër Richard Corbett (afgebeeld), inclusief het toestaan ​​van vervolgvragen in het geval van niet-antwoorden; tweede hoorzittingen voor het geval de eerste keer ontvangen antwoorden onbevredigend zijn; en het stellen van een deadline voor nationale regeringen om hun kandidaten voor te dragen.

Het verslag roept ook op tot een beter evenwicht tussen mannen en vrouwen in de Commissie, door van elke kandidaat te eisen dat hij twee kandidaten voordraagt ​​- een man en een vrouw - waaruit de voorzitter van de Europese Commissie kan kiezen.

Richard Corbett, lid van het EP, de Europese woordvoerder van Labour voor constitutionele zaken, zei: "Deze voorstellen geven de leden meer macht om de geschiktheid van kandidaten om commissaris te worden nauwkeurig te onderzoeken en grondig te onderzoeken. Het is nu aan de lidstaten om een ​​sterkere, meer representatieve groep voor te stellen. van genomineerden.

"Westminster kan leren van de hoorzittingen van de commissarissen. Ondanks al het gepraat over 'niet-gekozen Brusselse bureaucraten', is het proces voor het benoemen van commissarissen veel rigoureuzer dan dat voor het benoemen van ministers."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending