Verbind je met ons

EU

AJC Transatlantic Institute geschokt door schijnbare antisemitische aanval door EU-ambtenaar

DELEN:

gepubliceerd

on

CommissieHet AJC Transatlantic Institute is geschokt door wat lijkt op een brutale antisemitische aanval door een functionaris van de Europese Unie tegen een andere EU-functionaris in Brussel op 16 juli 2015. Volgens berichten in de media onderzoekt de Belgische politie het incident in een café waar een 50-tal -jarige Italiaanse vrouw en EU-medewerker zagen een man een metalen plaatje vasthouden met de naam 'Mussolini' erop geschreven terwijl hij luidkeels de Italiaanse fascistische leider prees. Toen ze opmerkte dat Mussolini een dictator was, sprak de man, naar verluidt een ambtenaar van de Europese Commissie, haar aan als; “Vuile Jodin…Hitler had alle Joden moeten uitroeien, net zoals Joden vandaag de dag Palestijnen uitroeien”, waarna hij haar fysiek aanviel.

“We zijn geschokt over deze ogenschijnlijke antisemitische agressie waarbij een medewerker betrokken is van een organisatie die zich inzet voor de menselijke waardigheid, vrijheid en mensenrechten. Het feit dat de aangevallen vrouw niet eens Joods was, onderstreept hoe antisemitisme niet alleen een Joodse zorg is, maar een aanval op de structuur van onze samenleving en op de waarden waar Europa voor staat”, aldus AJC Transatlantic Director Daniel Schwammenthal.

“Het is opmerkelijk hoe de vermeende dader de nazi-ideologie combineerde met een nieuwe vorm van antisemitisme, waarin jodenhaat ‘gerechtvaardigd’ wordt door een monsterlijk bloedsprookje – waarbij Israël wordt beschuldigd van het plegen van genocide tegen de Palestijnen,” voegde Schwammenthal eraan toe.

“We roepen de Belgische autoriteiten op om het incident grondig te onderzoeken en, als het bewijsmateriaal dit bevestigt, de man met volledige kracht van de wet te vervolgen”, zei Schwammenthal. "Als de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden zoals beschreven, is de man duidelijk ongeschikt om bij de Europese Commissie te werken en moeten er passende disciplinaire maatregelen worden genomen."

In mei organiseerde AJC zijn Strategieconferentie over de bestrijding van antisemitisme, 'Een bepalend moment voor Europa', in Brussel, waar AJC de Europese leiders opriep om prioriteit te geven aan de strijd tegen de groeiende dreiging van antisemitisme. Aan het einde van de Strategieconferentie van AJC over de bestrijding van antisemitisme presenteerde AJC-directeur David Harris de AJC Call to Action, waarin specifieke strategieën worden geïdentificeerd voor het aanpakken van antisemitisme in Europa.

“Het laatste incident is opnieuw een wake-up call voor de Europese instellingen om antisemitisme op het hoogste niveau te bestrijden”, aldus Schwammenthal.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending