Verbind je met ons

Zakelijk

Uit onderzoek blijkt dat er mogelijkheden zijn voor grensoverschrijdende toegang tot online-inhoud, vooral onder jongeren

DELEN:

gepubliceerd

on

Digitale interne marktOverweegt u een betaald abonnement om films te kijken, muziek te luisteren, games te spelen of e-books online te lezen? Voor bijna één op de drie Europeanen zou het belangrijk zijn om dit abonnement te kunnen gebruiken als je in een ander EU-land reist.

Hoe jonger de mensen zijn, des te meer worden ze aangetrokken door grensoverschrijdende mogelijkheden. Dit cijfer loopt op tot 58% onder de 15-24-jarigen en 46% onder de 25-39-jarigen. Dit zijn enkele bevindingen van a Eurobarometer-enquête gepubliceerd door de Europese Commissie. Uit gegevens blijkt ook dat grensoverschrijdende toegang tot online-inhoud nog steeds een ongemakkelijke ervaring is: 56% van de Europeanen die geprobeerd hebben toegang te krijgen tot een dienst die bedoeld is voor gebruikers in een ander EU-land, ondervond problemen. Terwijl 8% van alle Europese internetgebruikers heeft geprobeerd toegang te krijgen tot dergelijke diensten, is de kans het grootst dat jongeren (15-24 jaar oud) dit hebben geprobeerd – bijna één op de vijf. Dit toont de potentiële vraag naar grensoverschrijdende toegang tot legale inhoud aan, die naar verwachting zal toenemen naarmate de markt floreert. Het aantal abonnementen op online-inhoud – met name voor audiovisuele media en muziek – groeit snel: de consumentenuitgaven aan digitale video-abonnementen zijn in 147.5 met 2013% gestegen, volgens een andere onafhankelijke instantie. studies.

Als onderdeel van haar Strategie voor de digitale eengemaakte markt In mei werd aangekondigd dat de Europese Commissie de EU-auteursrechtregels zal moderniseren in het licht van de digitale revolutie. De nieuwe regels, die de komende maanden zullen worden gepresenteerd, zullen de portabiliteit van onlineabonnementen in de hele EU garanderen en de grensoverschrijdende toegang tot online-inhoud vergemakkelijken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending