Verbind je met ons

EU

Geef uw mening over de herziening van de satelliet- en kabelrichtlijn

DELEN:

gepubliceerd

on

notitiesIn een openbare raadpleging vandaag (24 augustus) gelanceerd, wil de Europese Commissie evalueren of de EU-regels inzake auteursrechtlicenties voor tv- en radio-uitzendingen via satelliet en kabel nog steeds actueel zijn in onze onlineomgeving. Er zal ook worden onderzocht of de regels de Europese burgers hebben geholpen betere toegang te krijgen tot tv- en radio-inhoud uit andere lidstaten. 

Bij de raadpleging moeten standpunten worden verzameld in het licht van de geplande herziening van het verslag van 1993 EU Satelliet- en Kabelrichtlijn, een van de 16 initiatieven die in mei werden aangekondigd in de Commission’s plan for the Digital Single Market. In particular, the consultation will assess if the ‘EU SatCabDirective’ has facilitated consumers’ cross-border access to broadcasting services within the internal market.

Ook wordt gevraagd naar standpunten over de mogelijke uitbreiding van deze regels naar bepaalde online-inhoudsdiensten als onderdeel van de bredere EU-doelstelling om de grensoverschrijdende toegang tot online-inhoudsdiensten in de EU te verbeteren. Om andere belemmeringen op de digitale eengemaakte markt weg te nemen, is de Commissie al bezig met: overleg over de richtlijn audiovisuele mediadiensten (AVMSD), die het beginsel van vrije transmissie en ontvangst van televisie-uitzendingen of on-demanddiensten in de hele EU garandeert. Bovendien zal de Commissie de komende weken verschillende publieke debatten lanceren over onderwerpen als e-overheid, onlineplatforms, geoblocking en EU-telecomregels.

Meer informatie is beschikbaar hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending