Biljoen euro wereldwijde high-tech handel deal overeengekomen

Digitale interne marktDe Europese Unie, de Verenigde Staten, China en de overgrote meerderheid van de World Trade Organization (WTO) leden die deelnamen aan de onderhandelingen overeengekomen 24 juli om douanerechten te heffen op 201 high-tech producten. De uitbreiding van de 1996 Information Technology Agreement (ITA) is de grootste tarief snijden deal in de WTO in bijna twee decennia. De overeenkomst geïnitieerd en bemiddeld door de EU, zullen zowel consumenten als bedrijven zowel profiteren door het verwijderen van de douanerechten op een brede waaier van producten, met inbegrip van medische apparatuur, video games en consoles, thuis hi-fi systemen, koptelefoons, blue-ray / DVR-spelers , halfgeleiders, en GPS-apparaten. Al met al, zal de deal te dekken € 1 biljoen in de wereldhandel, die dicht bij 90% van de wereldhandel in de betrokken producten. Een totaal van 54 WTO-leden[1] onderhandeld over de uitbreiding van de ITA. Een beperkte groep landen wordt verwacht dat zijn deelname in de komende dagen te bevestigen.

"Dit is een geweldige deal voor de consument en voor bedrijven groot en klein," aldus commissaris voor Handel Cecilia Malmström. "We hebben hard gewerkt om dit compromis tussen de verschillende landen bemiddelen en de beste oplossingen voor Europa. Deze deal zal snijden kosten voor consumenten en het bedrijfsleven - met name voor de kleinere bedrijven, die bijzonder hard zijn getroffen door excessieve tarieven in het verleden. Net zo belangrijk, deze deal laat zien hoe we het handelsbeleid van de EU kan gebruiken om de innovatie in de IT-sector te stimuleren -. Een deel van onze economie, dat is cruciaal voor de groei van Europa en voor het creëren van banen "

De commissaris voegde toe: "Deze belangrijke prestatie voegt broodnodige impuls aan de World Trade Organization. Hieruit blijkt duidelijk dat landen over de hele wereld kunnen samenwerken om oplossingen die iedereen ten goede te komen. Ik reken op andere landen toetreden binnenkort. En vooruit te kijken, deze overeenkomst is een inspiratie voor onze inspanningen in de aanloop naar de WTO ministeriële in Nairobi in december. Dat zal het 'maken of breken' bijeenkomst voor de Doha-ontwikkelingsronde zijn - het zal de laatste kans om het af te sluiten zijn. "

De nieuwe, uitgebreide ITA overeenkomst vandaag gesloten zullen de kosten te verlagen voor de consument en voor de productie van IT-producten in Europa. Het zal bieden nieuwe toegang tot de markt voor veel van Europa's high-tech bedrijven - waarvan sommige leiders in hun gebieden - en innovatie te stimuleren door het vereenvoudigen van de toegang tot state-of-the-art technologie. Als zodanig draagt ​​het bij aan de verdere ontwikkeling van de digitale economie in de EU.

De rol van de EU

De EU heeft het oorspronkelijke voorstel weer in 2008 te herzien en uitbreiden van de ITA. Andere WTO-leden eindelijk nam het voorstel in 2012, toen de onderhandelingen begonnen. Vanaf het begin, de EU voorgestelde liberalisering van een breed scala van producten, met inbegrip van consumptiegoederen met een relatief hoge tarieven in de EU (tot 14%), zoals set-top boxes, videocamera's en cathode ray tube monitoren. De EU speelde vervolgens een belangrijke rol in compromissen tijdens de onderhandelingen, en de voorzitter van de laatste drie onderhandelingsrondes.


Achtergrondinformatie over ITA expansie

Tarieven zullen worden afgeschaft binnen 3 jaar vanaf de datum van toepassing van de overeenkomst, die is voorzien voor 1st juli 2016. Voor gevoelige producten uitfasering periodes langer zal worden onderhandeld met de industrie geven de tijd aan te passen aan een nul-tarief omgeving De EU heeft een overschot op de handel in de producten die vallen van circa € 15 miljard. De overeenkomst zal geen betrekking op bepaalde elektronische producten waarvoor de rechten in de EU, zoals bepaalde monitors, projectoren, niet-digitale autoradio's en televisies.

De uitbreiding van de ITA gericht op de oorspronkelijke Information Technology overeenkomst tussen de leden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), die in 1997 in werking getreden verbreden. Een totaal van 54 WTO-leden onderhandeld over de uitbreiding van de ITA.

Volgens de oorspronkelijke ITA, deelnemers geëlimineerd alle douanerechten op IT-producten, zoals computers, telefoons, digitale camera's en hun onderdelen. Omdat de ITA werd afgerond en in 1997 in werking is getreden, is de handel in de sector verviervoudigd. In mei 2012 een aantal deelnemers begonnen met de onderhandelingen uit te breiden ITA om nieuwe producten. De nieuwe overeenkomst zal het gamma van producten waarvoor, dat de consument en andere afgewerkte producten, onderdelen en componenten, en machines die gebruikt worden in de productie van IT-producten omvatten aanzienlijk uit te breiden (omsloten een overzicht van de producten die onder de ITA expansie).

Commissaris Cecilia Malmström op Twitter

ITA-uitbreiding product lijst, verklaarde

De uitbreiding lijst omvat zowel de consument en andere afgewerkte producten, alsmede componenten en productie-apparatuur.

Voorbeelden van afgewerkte producten

 • Multimedia producten (GPS, dvd-spelers, smart cards, optische media)
 • Multifunctionele print- en kopieermachines, inktpatronen
 • Elektronica (TV-camera's, video-opname, digitale autoradio's, set-top boxes)
 • Medische apparatuur: geavanceerde medische apparatuur zoals scanners, machines voor magnetic resonance imaging, tomografie of tandheelkundige zorg en oogheelkunde
 • Video games en consoles
 • Routers en switches, microscopen en telescopen
 • Wegen en geldwisselapparaten
 • Luidsprekers, microfoons en hoofdtelefoons
 • Telecommunicatiesatellieten

Voorbeelden van onderdelen en componenten

 • Onderdelen en componenten voor de productie van IT-producten en halfgeleiders, zoals tv-onderdelen en onderdelen en andere machines verwerkt in IT-producten, van smartphones tot optische of medische apparatuur. Dit omvat bijvoorbeeld lasers, LED-modules, touch screens, meten en wegen instrumenten, schakelaars, elektromagneten, versterking apparaten, etc.
 • Meerdere componenten geïntegreerde schakelingen (MCO's), die de nieuwste en toekomstige generatie chips in veel elektronische en andere producten: meer dan 30 tarieflijnen opgenomen
 • Instrumenten voor de lucht- en ruimtevaart

Machines voor de productie van IT-producten en halfgeleiders

 • Gereedschapsmachines voor de vervaardiging van gedrukte schakelingen of halfgeleiders en andere IT-producten, het filteren van machines en hun onderdelen

[1] De Europese Unie en haar 28 lidstaten; Albanië; Australië; Canada; China; Colombia; Costa Rica; Guatemala; Hong Kong, China; IJsland; Israël; Japan; Korea; Maleisië; Mauritius; Montenegro; Nieuw Zeeland; Noorwegen; de Filipijnen; Chinese Taipei; Singapore; Zwitserland; Thailand; Turkije; en de Verenigde Staten.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Bedrijf, Cloud computing, Digitale economie, Digitale interne markt, Digital Society, Digitale technologie, EU, Europese Commissie

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *