Verbind je met ons

EU

TTIP-onderhandelingen: Europees Parlement stuurt sterke en duidelijke aanbevelingen

DELEN:

gepubliceerd

on

Martin-Schulz-014“De stemming van vandaag (8 juli) over de aanbevelingen over de onderhandelingen over het Transatlantic Trade and Investment Partnership was goed voor het Europees Parlement en was goed voor TTIP”, aldus voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement.

“De resolutie van vandaag zet duidelijk uiteen hoe een goed TTIP eruit zou zien: wat wel en niet in de definitieve tekst zou moeten staan ​​om de benodigde goedkeuring van het Europees Parlement te krijgen.

“De aanbevelingen van vandaag brengen de rode lijnen van het Europees Parlement in kaart en de gebieden waarop de EU duidelijker winst zal kunnen behalen in deze transatlantische onderhandelingen, waarbij zowel op de inhoud als op de procedures wordt ingegaan.

“Het Europees Parlement heeft duidelijk verklaard dat het geen overeenkomst zal accepteren die welke norm dan ook bedreigt of verlaagt, of het nu gaat om werknemers, sociale zaken, gezondheid, het milieu, dierenwelzijn of culturele diversiteit. Het zal geen overeenkomst accepteren die zijn recht in gevaar zou kunnen brengen om het overheidsbeleid te reguleren. Het Europees Parlement zal nooit accepteren dat de normen worden verlaagd.

“Het Europees Parlement is er ook in geslaagd de netelige kwestie van het Investor State Dispute Settlement-systeem te doorgronden. Er is een overeenkomst bereikt om het oude systeem te vervangen door een nieuw systeem voor het oplossen van geschillen tussen investeerders en staten, waardoor particuliere arbitrage feitelijk een zaak van de zaak wordt. Dit zal ervoor zorgen dat particuliere belangen de doelstellingen van het overheidsbeleid niet zullen ondermijnen.

“Dit nieuwe systeem moet onderworpen zijn aan democratische principes en toezicht. Potentiële zaken zullen op een transparante manier worden behandeld door publiekelijk benoemde, onafhankelijke, professionele rechters tijdens openbare hoorzittingen. Het systeem moet ook een beroepsmechanisme omvatten, waar de consistentie van rechterlijke beslissingen wordt gewaarborgd. .

“De stemming van vandaag geeft een broodnodige nieuwe impuls aan de transatlantische onderhandelingen. Het laat zien dat het Europees Parlement achter een open en handelsrijk Europa staat: een Europa dat de wereld van morgenEen onderneming die nieuwe hoogwaardige banen creëert en met vertrouwen de kansen grijpt die andere markten bieden, waardoor de concurrentiepositie wordt vergroot en tegelijkertijd de normen, cultuur en sociaal model worden verdedigd."

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending