Verbind je met ons

EU

Voorzitter Schulz over EU-voorstellen: 'Een hand uitgestrekt naar het Griekse volk'

DELEN:

gepubliceerd

on

SchulzVoorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz zei dat de EU-instellingen een beroep doen op het Griekse volk om tijdens het referendum van zondag (5 juli) vóór hun voorstellen te stemmen. Sprekend over de voorstellen die zijn gedaan om de economische steun aan het land voort te zetten, zei Schulz gisteren dat dit “een hand uitstak naar het Griekse volk” vertegenwoordigde, eraan toevoegend dat de uitslag van het referendum “fundamenteel” zou blijken voor de Griekse positie in de eurozone.

“Wat er in het referendum zal gebeuren, heeft in de eerste plaats gevolgen voor het Griekse volk”, zei hij. “Maar we leven in een gemeenschappelijk muntgebied en daarom heeft dit ook gevolgen voor alle andere landen en voor de Europeanen als geheel.” Hij voegde er ook aan toe: “de stemming van komende zondag is niet alleen een stemming over een programma, het is een fundamentele stemming over de vraag of we in de eurozone moeten blijven of niet.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending