Verbind je met ons

Zakelijk

De EU-leiders staan ​​volledig achter de strategie voor de digitale eengemaakte markt van de Europese Commissie

DELEN:

gepubliceerd

on

Digitale interne marktDe Europese Raad heeft de plannen van de Europese Commissie om een ​​digitale interne markt te creëren volledig gesteund.  Voorzitter Tusk: “Leaders are absolutely clear: we must build a genuine #DigitaleSingleMarkt in Europe.” – Spraak). 

Vice-president Ansip heeft een blogpost and commented: “After many months of hard work to develop the strategy, this endorsement at the highest political level is very welcome. Now we can really start to move forward, to build a Digital Single Market for Europe.  The green light given by the EU’s 28 countries also means that they should take some control and ownership of the various initiatives that we will present, once they are properly prepared. I sincerely hope that with our comprehensive work plan on the table, Member States now turn their 2013 en 2015 commitments to build the Digital Single Market into reality. We are now in the last full week of Latvia’s six-month EU Presidency. I would like to thank my Latvian friends for all their hard work and efforts to promote what we want to achieve with the Digital Single Market strategy.”

Uittreksels uit de conclusies Digitale technologieën bieden enorme kansen voor innovatie, groei en werkgelegenheid. Om ten volle van deze technologische revolutie te kunnen profiteren, moeten we de marktfragmentatie aanpakken, zorgen voor toekomstbestendige regelgeving, ondersteunende infrastructuur opbouwen, de digitalisering van de industrie helpen, voorwaarden scheppen om de groei in alle sectoren te faciliteren en onze burgers beschermen.

The Digital Single Market should be used as a vehicle for inclusive growth in all regions within the EU. While emphasising the importance of all dimensions of the Commission’s strategy and pursuing an ambitious reform of the telecommunications framework, including more effective spectrum coordination while respecting national competences, the European Council agreed that:

a) De verordening inzake de interne markt voor telecommunicatie, inclusief roaming, en de richtlijn inzake netwerk- en informatiebeveiliging moeten snel worden aangenomen; het gegevensbeschermingspakket moet eind dit jaar worden aangenomen;

b) Er moet actie worden ondernomen met betrekking tot de belangrijkste onderdelen van de mededeling van de Commissie, met name om:

De resterende belemmeringen voor het vrije verkeer van goederen en diensten die online worden verkocht wegnemen en ongerechtvaardigde discriminatie op grond van geografische locatie aanpakken;

advertentie

de portabiliteit te garanderen en de grensoverschrijdende toegang te vergemakkelijken tot onlinemateriaal dat door het auteursrecht wordt beschermd, terwijl tegelijkertijd een hoog niveau van bescherming van intellectuele-eigendomsrechten wordt gewaarborgd en rekening wordt gehouden met culturele diversiteit, en de creatieve industrie wordt geholpen om te gedijen in een digitale context;

zorgen voor effectieve investeringsinstrumenten en verbeteren van het innovatieklimaat, met name gericht op kmo's en startende ondernemingen;

de belangrijkste ICT-normalisatieprioriteiten identificeren en snel uitvoeren;

het vrije verkeer van gegevens garanderen;

de rol van onlineplatforms en tussenpersonen beoordelen;

digitale vaardigheden verbeteren, en;

e-overheid aanmoedigen.

Er zijn vorderingen in zicht met het pakket voor de interne telecommarkt (roamingkosten/netneutraliteit) en met de richtlijn netwerk- en informatiebeveiliging (NIS). De trialooggesprekken zullen plaatsvinden in de middag van 29 juni (Telecom Interne Markt) en in de avond (NIS). Bekijk de Twitter-accounts van Vice-voorzitter Ansip en Commissaris Oettinger voor commentaar en updates. Kalender van vice-president Ansip - Kalender van commissaris Oettinger 

aan Nathalie.VANDY., Maximilian.STR., Marlene.HOLZNER

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending