Verbind je met ons

EU

Noodliquiditeitssteun aan Griekse banken gehandhaafd op huidig ​​niveau

DELEN:

gepubliceerd

on

klok_500Op 28 juni verwelkomde de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank de toezegging van de ministers van de lidstaten van de eurozone om alle nodige maatregelen te nemen om de veerkracht van de economieën van de eurozone verder te verbeteren en klaar te staan ​​om beslissende stappen te zetten om de economische en monetaire unie te versterken. 

Na het besluit van de Griekse autoriteiten om een ​​referendum te houden en het niet verlengen van het aanpassingsprogramma van de EU voor Griekenland, verklaarde de regeringsraad nauw te zullen samenwerken met de Bank of Greece om de financiële stabiliteit te handhaven. Gezien de huidige omstandigheden heeft de raad van bestuur besloten het plafond voor de verstrekking van noodliquiditeitssteun (ELA) aan Griekse banken te handhaven op het niveau waartoe op vrijdag (26 juni 2015) was besloten. De raad van bestuur staat klaar om zijn besluit te heroverwegen. ECB-president Mario Draghi zei: "We blijven nauw samenwerken met de Bank of Greece en we onderschrijven ten zeerste de toezegging van de lidstaten om actie te ondernemen om de kwetsbaarheden van de economieën van de eurozone aan te pakken."

Yannis Stournaras, gouverneur van de Bank of Greece, zei: "De Bank of Greece zal als lid van het Eurosysteem alle maatregelen nemen die nodig zijn om de financiële stabiliteit van de Griekse burgers in deze moeilijke omstandigheden te waarborgen." De raad van bestuur volgt de situatie op de financiële markten en de mogelijke implicaties voor de monetaire-beleidskoers en voor de balans van risico's voor prijsstabiliteit in de eurozone nauwlettend. De raad van bestuur is vastbesloten om alle beschikbare instrumenten binnen zijn mandaat te gebruiken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending