Verbind je met ons

EU

5 Verslag van de voorzitters: Stabiliteit en vertrouwen: cement voor de Europese EMU

DELEN:

gepubliceerd

on

1280px-EESC_logo.svgThe European Economic and Social Committee (EESC) has welcomed the endorsement made by the heads of state and government at the European Council of the so-called 5 Presidents’ Report, Completing Europe’s Economic and Monetary Union

Political will has now to deliver on citizens’ expectations for growth and jobs, says the EESC.  Today’s move is a strong signal of support for more integration – and therefore stability – in the Eurozone and a push for increased trust between member states and towards financial markets. It finally provides a clear and long-term political vision for the future of Europe’s economy and shifts away from the mushrooming of ad-hoc remedies to solve the crisis.

Encompassing many EESC recommendations, put forward in its opinions on “EMU: the next European legislature” and “EMU: the political pillar”, the 5 Presidents’ Report calls for more democratic legitimacy, accountability and transparency.

De werkzaamheden aan de economische, budgettaire, financiële en politieke pijlers van de EMU zouden vanaf nu moeten beginnen, met name aan de volgende maatregelen en acties, waar het EESC krachtig voorstander van is:

• Intergouvernementele regelingen onder de paraplu van het EU-recht brengen;

• een hernieuwde nadruk op het bereiken van grotere economische convergentie en sociale cohesie door het stroomlijnen en versterken van het Europees semester, met meer nadruk op de implementatie van de landspecifieke aanbevelingen;

• snelle voltooiing van alle elementen van de bankenunie en de lancering van een kapitaalmarktenunie;

advertentie

• het nastreven van een passende begrotingskoers voor de eurozone als geheel en de roep om een ​​begrotingsstabilisatiemechanisme in de eurozone;

• versterking van de economische dialoog met het Europees Parlement en de nationale parlementen; • consolidatie van de externe vertegenwoordiging van de eurozone, en;

• oprichting van een schatkist voor de eurozone en een fulltime voorzitter van de Eurogroep.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending