Verbind je met ons

EU

Kunststofindustrie speelt belangrijke rol in Europa's energie-efficiëntie

DELEN:

gepubliceerd

on

20150624-1123-Lage resolutieIn de nasleep van de EU Sustainable Energy Week kwamen leiders van de Europese kunststofindustrie op woensdag 24 juni bijeen in Brussel voor de conferentie EU investeert in haar toekomst – Plastics Construction Solutions, gezamenlijk georganiseerd door de European Plastics Converters (EuPC) en PlasticsEurope die samen meer dan 100 deelnemers.

Het evenement was specifiek gericht op hoe de kunststofindustrie, in het bijzonder de bouw- en constructiesector, bijdraagt ​​aan de agenda van de Europese Commissie voor groei, banen, investeringen en energie-efficiëntie.

Bij de opening van de conferentie onderstreepte het Tsjechische lid van het Europees Parlement Martina Dlabajová en winnaar van de MEP Awards 2015 in de categorie 'Werkgelegenheid en sociale zaken' het belang van de kunststofconstructie voor de EU-economie. “Het combineert design, innovaties en nieuwe kansen voor het MKB. De kunststofindustrie brengt hooggekwalificeerde banen naar de Europese arbeidsmarkt. Het is daarom van cruciaal belang om het belang te benadrukken van het afstemmen van vaardigheden en kwalificaties op de vraag van de arbeidsmarkt.”

De bouw- en constructiesector is de op een na grootste markt voor kunststoffen in Europa. Een expositie van kunststoftoepassingen en een live demonstratie van een vloerinstallatie tijdens de conferentie stelden de deelnemers in staat om de belangrijke rol die kunststoffen spelen in moderne gebouwen te begrijpen. In de woorden van Frédéric Midy, CEO EMEA Aliaxis en voorzitter van EuPC's Building & Construction-divisie: “Probeer je eens een wereld voor te stellen zonder plastic in de bouw – dat is bijna onmogelijk! Kunststofproducten brengen oplossingen en maken innovatieve ontwikkelingen in het veld mogelijk, met oog voor het welzijn van de bevolking. Het creëren van nieuwe innovatieve toepassingen die duurzame ontwikkeling respecteren, is een uitdaging, en zeker een kans die de industrie graag wil aangrijpen.”

Corporate Strategic Marketing Director Construction & Energy van Solvay Richard Thommeret bevestigde dat “kunststoffen slimme en innovatieve oplossingen bieden voor de grote uitdagingen van de wereld, zoals uitputting van hulpbronnen, verstedelijking en evoluerende demografie”. Volgens Thommeret, sprekend als lid van de Building and Construction Working Group van PlasticsEurope, zijn de belangrijkste troeven van kunststoffen niet alleen hun bijdrage aan energiebesparing, aangezien veel ervan zeer goede isolatoren zijn, maar ook hun veelzijdigheid, duurzaamheid, innovatievermogen en kosteneffectiviteit. die zichtbaar zijn in bijna elk aspect van ons dagelijks leven. Hij benadrukte ook de aanzienlijke vooruitgang die is geboekt in de milieuprestaties van kunststoffen, zowel tijdens de productie als tijdens de end-of-life-fasen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending