Verbind je met ons

Zakelijk

Gegevensbescherming: eerste gespreksronde gaat van start

DELEN:

gepubliceerd

on

GegevenscentrumDe gesprekken tussen het Parlement, de Raad en de Commissie met het oog op een definitief akkoord over de nieuwe EU-verordening inzake gegevensbescherming beginnen op woensdag (24 juni), nadat de lidstaten op 15 juni overeenstemming hebben bereikt over hun onderhandelingsopdracht. Onmiddellijk na de eerste ronde, om 14 uur, zullen de hoofdonderhandelaars van het Parlement, de ministers van Justitie van het uittredende en het aantredende voorzitterschap van de Raad en de EU-commissaris voor Justitie een gezamenlijke persconferentie geven over de stand van zaken van de besprekingen en de volgende stappen.

Sprekers

Europarlementariër Jan Philipp Albrecht (Groenen/ALE, DE), voorzitter van de Commissie burgerlijke vrijheden Claude Moraes (S&D, VK), minister van Justitie van Letland, Dzintars Rasnacs, voor het aftredende voorzitterschap van de Raad, Felix Braz, minister van Justitie van Luxemburg, voor het aantredende Raadsvoorzitterschap, commissaris voor Justitie Věra Jourová.

De persconferentie wordt via internet uitgezonden en is live te volgen op de website van het Europees Parlement.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending