Verbind je met ons

EU

Europees Parlement: de komende week (22-28 juni 2015)

DELEN:

gepubliceerd

on

Parliament1Junckers Strategisch Investeringsplan

Het Europees Strategisch Investeringsfonds, ontworpen om 315 miljard euro vrij te maken om de EU-economie te stimuleren, zal onderwerp zijn van een debat en een wetgevende stemming. Regelingen voor de financiering van het fonds zullen van bijzonder belang zijn. Een stem vóór zou het Juncker-plan in de zomer van start kunnen laten gaan.

Europese raad

Migratie, Oekraïne, economisch bestuur en veiligheid staan ​​allemaal op de agenda van de EU-top van 25 en 26 juni en zullen waarschijnlijk de dag ervoor ter sprake komen in het debat van het Parlement met de Raad en de Commissie. Ook de stand van zaken in de gesprekken tussen Griekenland en zijn internationale crediteuren zal ongetwijfeld ter sprake worden gebracht.

Economisch bestuur

De standpunten van het Parlement over de architectuur van het economisch bestuur van de EU, inclusief voorstellen voor verbeteringen, zullen worden uiteengezet in een debat en resolutie. In de ontwerptekst staat dat de regels voor economisch bestuur voor de eurozone niet zo goed werken als ze zouden moeten, omdat ze te complex zijn. hebben geen eigenaarschap en worden niet consequent gehandhaafd. De staatshoofden en regeringsleiders van de EU zullen tijdens de Europese Raad van juni de regels voor de coördinatie van het economisch beleid bespreken.

Comitévergaderingen

advertentie

Commissarissen Valdis Dombrovskis, Pierre Moscovici en Marianne Thyssen zullen landspecifieke aanbevelingen voor 2015 bespreken met de commissies Economische en Monetaire Zaken en Sociale Zaken. Oproepen om meer aandacht te besteden aan nationale specifieke kenmerken en mogelijke overloopeffecten naar andere landen en om de nationale parlementen te betrekken bij het nemen van besluiten over structurele hervormingen zullen waarschijnlijk tot de kwesties behoren die door de leden van het Europees Parlement aan de orde worden gesteld. (Dinsdag)

Gegevensbescherming

De hoofdonderhandelaars van het Parlement, de ministers van Justitie van de vertrekkende en komende voorzitters van de Raad, Letland en Luxemburg, en de EU-commissaris voor Justitie zullen bijeenkomen om onderhandelingen te starten over het actualiseren van de EU-regels voor gegevensbescherming. Direct na de eerste gespreksronde tussen de drie instellingen zal een gezamenlijke persconferentie plaatsvinden. (Woensdag)
Security

In de aanloop naar de Europese Raad van 25 en 26 juni, die zich ook zal richten op veiligheidskwesties, zal Federica Mogherini, hoofd van Buitenlandse Zaken van de EU, met Buitenlandse Zaken debatteren over de EU-veiligheidsagenda en de oproepen van de leden om meer actie te ondernemen om de recente EU-grenscrises aan te pakken. Commissieleden. (Dinsdag)

Dagboek van de president

Voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz zal dinsdag Sumitra Mahajan, voorzitter van het Indiase parlement (Lok Sabha) en Jan Hamáček, voorzitter van de Tsjechische Kamer van Afgevaardigden, ontmoeten. Woensdag zal hij een toespraak houden tijdens een ceremonie in Madrid ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de ondertekening door Spanje van de EU-toetredingsverdragen, en zal hij deelnemen aan een debat getiteld “Meer of minder Europa?” in Brussel. Ten slotte zal de heer Schulz donderdag de Estse premier Taavi Rõivas ontmoeten en de Europese Raad toespreken, gevolgd door een persconferentie.

persconferentie

De persdienst van het EP zal maandag om 11.00 uur een persconferentie houden over de activiteiten van het EP, in de persconferentiezaal van het EP “Anna Politkovskaya”, Brussel. Journalisten kunnen #EPressbriefing gebruiken om voor en tijdens de briefing vragen te stellen over het werk van commissies.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending