Verbind je met ons

EU

Kirkhope: Bedreigingen en beschuldigingen zullen de Europese migrantencrisis niet oplossen

DELEN:

gepubliceerd

on

Timothy-Kirkhope-MEP-ECR-UKTimothy Kirkhope, lid van het Europees Parlement, woordvoerder van de Europese Conservatieven en Hervormers sprak tijdens een bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken van de EU in Luxemburg om plannen te bespreken om de migrantencrisis in de EU aan te pakken. (foto) zei: “We blijven horen over de noodzaak van solidariteit tussen landen, maar solidariteit is gebaseerd op vertrouwen en dat ontbreekt duidelijk in de huidige EU.

“Landen die Italië willen helpen omgaan met de druk waarmee het land wordt geconfronteerd, zullen zich niet gecharmeerd voelen van nauwelijks verhulde dreigementen van de heer Renzi.

“Het echte gevaar van de voorstellen van de Europese Commissie is dat landen zich nu tegen elkaar keren vanwege de aantallen migranten die ze gaan opvangen, in plaats van samen te werken om de druk op de frontlinie te verlichten en te proberen het probleem bij de bron aan te pakken. . Sommige landen zouden moeten proberen meer te doen om te helpen, maar in een zone zonder grenzen zal verplichte verplaatsing niet de oplossing voor deze crisis zijn.”

De voormalige Britse minister van immigratie concludeerde: “De EU heeft een holistische aanpak nodig om deze crisis aan te pakken, om economische migranten te ontmoedigen de reis te maken, en om te helpen bij de bescherming van echte vluchtelingen. In plaats daarvan zijn de EU-landen verwikkeld in gekibbel en vingerwijzen, wat de samenwerking zal ondermijnen die duidelijk nodig is en die we begonnen te zien ontstaan ​​na de verschrikkelijke tragedies die een paar maanden geleden in de Middellandse Zee plaatsvonden.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending