Verbind je met ons

EU

Dingen die we in de plenaire vergadering hebben geleerd: TTIP, Rusland, Hongarije, Fifa

DELEN:

gepubliceerd

on

europees-parlement-strasbourg1De betrekkingen tussen de EU en Rusland stonden deze plenaire week in Straatsburg hoog op de agenda van het Parlement. In twee afzonderlijke resoluties riepen de EP-leden de EU-lidstaten op om hun eenheid te bewaren na de illegale annexatie van de Krim door Rusland en vestigden zij de aandacht op de militarisering van het Zwarte Zeebekken. Intussen werden het debat en de stemming over de aanbevelingen van het Parlement voor de lopende onderhandelingen over het Transatlantisch Handels- en Investeringspartnerschap (TTIP) uitgesteld vanwege het grote aantal amendementen.

Het debat en de stemming over de aanbevelingen van het Parlement over de onderhandelingen over de handelsovereenkomst tussen de EU en de VS, TTIP, werden uitgesteld vanwege het grote aantal amendementen. De tekst werd teruggestuurd naar het internationale handelscomité om de volgende stappen te bepalen. De volgende commissievergadering is op 15 en 16 juni.

De EU moet een gemeenschappelijk front handhaven in het licht van de illegale annexatie van de Krim door Rusland en een plan opstellen om het agressieve en verdeeldheidwekkende beleid van het land tegen te gaan, zeggen Europarlementariërs in een resolutie die woensdag (10 juni) is aangenomen. Bovendien vormen de Russische annexatie van de Krim en de versterkte militaire aanwezigheid in de Zwarte Zee ernstige risico's voor de veiligheid van de EU, aldus de leden van het Europees Parlement donderdag, waarbij ze de Europese Commissie en de Europese Dienst voor Extern Optreden oproepen om een ​​alomvattende EU-strategie voor de regio op te stellen.

Woensdag riepen EP-leden de EU-landen op om de klimaatovereenkomst van Doha te ratificeren, met doelstellingen voor emissiereductie tot 2020, tegen het einde van het jaar.

EP-leden veroordeelden de verklaringen van de Hongaarse premier Viktor Orbán over de mogelijkheid om de doodstraf in zijn land opnieuw in te voeren en vroegen de Commissie om de situatie van de democratie, de rechtsstaat en de grondrechten in Hongarije te beoordelen, in een woensdag goedgekeurde resolutie.

Op dinsdag (9 juni) sprak de Mongoolse president Tsakhiagiin Elbegdorj de plenaire vergadering toe, waarin hij zijn dankbaarheid uitte aan de EU als belangrijke ondersteuner en partner in de transitie van zijn land naar democratie.

Turkije moet de vrijheid van de media, de vrijheid van meningsuiting en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht respecteren en moet zijn hervormingsproces centraal stellen bij de binnenlandse beleidskeuzes, zeiden EP-leden woensdag.

advertentie

In reactie op beschuldigingen van FIFA-corruptie drongen EP-leden er donderdag (11 juni) bij de organisatie op aan om duidelijke en transparante regels vast te stellen voor het toekennen van Wereldbekers en riepen ze op om de besluiten om de Wereldbeker 2018 in Rusland en de 2022 in Qatar te houden, ongeldig te verklaren als er bewijs naar voren komt. dat ze het resultaat waren van corruptie.

Dinsdag hebben de leden van het Europees Parlement een resolutie aangenomen over de EU-strategie voor gendergelijkheid voor de periode na 2015, waarin wordt gevraagd om duidelijkere doelstellingen en effectiever toezicht.

De leden van het Europees Parlement hebben dinsdag een resolutie aangenomen waarin de Commissie wordt gevraagd om nieuwe instrumenten om namaak, de verkoop van namaakproducten via onlineplatforms en de toenemende betrokkenheid van de georganiseerde misdaad in landen buiten de EU aan te pakken. In een afzonderlijk rapport dat dezelfde dag werd aangenomen, riepen de EP-leden op tot een nieuw juridisch kader om online inbreuken op intellectuele eigendomsrechten binnen de EU te bestrijden.

Meer informatie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending