Verbind je met ons

Blogspot

Het geluid van musing

DELEN:

gepubliceerd

on

valutaglobe01Een anonieme 'Bilderberger' deelt zijn gedachten over de bijeenkomst van dit jaar.

Misschien word ik een beetje moe, maar mijn hart zinkt elke keer als de discrete envelop arriveert met mijn jaarlijkse uitnodiging voor de Bilderbergbijeenkomst. Het enige echte belang is om ervoor te zorgen dat ik niet op de officiële deelnemerslijst sta.

Niet dat er veel cachet aan zit om op de lijst te staan, elk jaar wordt het iets, maar merkbaar minder krachtig. Het is alleen dankzij de complottheoretici en hun hyperventilatie dat ons tegenwoordig enige geloofwaardigheid geeft, zo laag zijn we gezonken.

Ik heb het grootste deel van zestig jaar als een van de geheime heersers van de wereld doorgebracht, dus als een van hun kleine stafmedewerkers met mij probeert te praten over openheid en transparantie, is het alleen maar lawaai en het geluid van bewegende lippen afkomstig van een gezicht dat smeekt, smeekt gewoon om een ​​bedrijfsminion te zijn.

Mijn voorouders zouden deze mensen voor de wolven hebben gegooid, en dat is geen metafoor.

Er zijn tegenwoordig minder zware strijders nu onze invloed is afgenomen, niet in de laatste plaats dankzij de meer vergankelijke leden, de politici en hun beleidsnerds die er geen idee van hebben om zo ver vooruit te kijken als wij oude rotten, maar zij zitten met hun iPads, die alles doorgeven aan de NSA en wie dan ook meeluistert.

Er zijn de gebruikelijke bankiers, financiers, spionnen en industriëlen, bijna alsof iemand het saaiste etentje uit de geschiedenis organiseert. Het hotel is veel te modern naar mijn smaak, misschien moet ik het eens bekijken in hun 'Get To Know Us'-pauzes die ze adverteren, ik zie dat ze er een gratis gezichtsmassage en een 'koffie en cake naar keuze' bij doen.

advertentie

Wat ontzettend fantastisch. Ze hebben ook een webcam. Dat kan beter worden uitgeschakeld, tenzij ze elke avond willen zien wat een bepaalde groep bankiers graag vanaf het balkon doet.

Voorbij zijn de dagen dat ik me met een handvol goede vrienden aan de bar kon terugtrekken en kon feesten zoals vroeger. Kissinger, de hertog van Edinburgh en DSK, het plezier dat we hadden. Tegenwoordig zijn ze te oud, of zou jij op de hoteldeur kloppen en de oude Dominique een gratis gezichtsmassage aanbieden?

Nu het jongere element allemaal visionair wordt en we het gaan hebben over kunstmatige intelligentie, waarom zeg ik niet: er is niet veel echte intelligentie in de buurt. Reding is er tenminste niet. Eindelijk een blackball nadat we hadden voorgesteld dat we allemaal in Uber-taxi's aankomen.

O'Leary biedt ons in ieder geval geen Ryanair-vluchten aan, waarschijnlijk omdat hij ter plekke zou worden neergeschoten, en terecht.

Barroso is hier, merk ik en dan zie ik ook de oliebestuurders op de lijst staan. Nou, het is niet de slechtste plek om op zoek te gaan naar een baan, denk ik. En De Gucht, hij is er om de Belgische premier gezelschap te houden en weg te houden van de serieuze zaken. Ik zal op de eerste ochtend om 6 uur een snorrenwax voor hem boeken, gewoon om zijn dag op te fleuren.

Mijn suggestie om David Icke uit te nodigen werd net zo goed ontvangen als op een persconferentie van Oettinger, maar waarom niet? Het zou leuk zijn en daar hebben we niet veel van.

Ik verwacht dat ik de meeste avond met een deel van de oude garde in een schuilplaats in de bergen zal zijn, waar we herinneringen kunnen ophalen aan de goede oude tijd, kunnen zeuren over de somberheid van het heden en dezelfde discussies die jaar na jaar plaatsvinden, terwijl de Chinezen zich voorbereiden op hun beurt op de bovenste sport.

Ik wed dat hun geheime heersers veel meer plezier hebben en hun kleine bonding-sessies niet zullen doorbrengen zoals wij dat doen, waarbij ze vermijden om in ons ondergoed gefotografeerd te worden en proberen de duizend go-pro drones te ontwijken die onze kant op komen zwermen, verslaafd tot You Tube.

Ik zou in een oogwenk naar het oosten gaan, ware het niet dat dit pretentieuze hotel iets heeft wat Peking niet heeft; verse lucht.

Achteruitgang, dat kan ik wel aan, we hebben er genoeg van gezien in de afgelopen 1,200 jaar dat we zaken doen, het is de saaie somberheid ervan. Het regeren van de wereld is een vermoeiende klus geworden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending