Verbind je met ons

EU

Tajani: Europa moet een ruimte worden voor dialoog tegen religieus radicalisme, antisemitisme en populisme

DELEN:

gepubliceerd

on

Antonio Tajani“De opkomst van religieus fanatisme, populisme en antisemitisme waarschuwt ons voor het belang van het verdedigen van het pluralisme aan de basis van onze democratie”, aldus Antonio Tajani, eerste vicevoorzitter van het Europees Parlement. (foto) tijdens de conferentie van vandaag (2 juni) over interculturele en interreligieuze dialoog, georganiseerd door vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans met filosofische en niet-confessionele organisaties. “Militaire interventies en veiligheidsmaatregelen zullen niet voldoende zijn om onze waarden te verdedigen”, legt Tajani uit. “Om dit doel te bereiken moeten we vrede en dialoog op alle niveaus bevorderen.”

Volgens Tajani moet Europa een ruimte worden voor dialoog tussen religies en culturen op basis van de rechten en plichten die zijn vastgelegd in het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie. Europa kan niet alleen geassocieerd worden met banken en de euro. Europa staat boven het is allemaal een solidariteitsproject dat al zeventig jaar lang vrede en welvaart voor de bevolking garandeert op basis van respect voor diversiteit en menselijke waardigheid. Ons verleden en onze toekomst zijn gebaseerd op deze solidariteit en deze gemeenschappelijke rechten en plichten."

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending