Verbind je met ons

Zakelijk

Bibliothecarissen van EU-organisaties werken samen over Open Access Challenges

DELEN:

gepubliceerd

on

Cedefop_LogoEurolib, de samenwerkingsgroep van bibliotheken van de EU-instellingen, EU-agentschappen en -diensten, hield zijn algemene vergadering van 2015 op 21 en 22 mei in Cedefop in Thessaloniki, Griekenland. De discussies gingen vooral over tools voor bibliotheekbeheer, samenwerking en het delen van informatie.

Voorzitter van het voorzitterschap van de Eurolib-netwerk sinds 2010 presenteerde Marc Willem, hoofd van het Research Support Centre van Cedefop, een gemeenschappelijke Europese benadering van kwesties als het verlenen van toegang tot EU-documentatie, EU-publicaties en grijze EU-literatuur. Een workshop concentreerde zich op een belangrijk onderwerp voor alle EU-organisaties: het opzetten van Open Access institutionele repositories. De deelnemers keken naar praktische problemen, gebaseerd op getuigenissen van Eurolib-bibliotheken, en stelden gemeenschappelijke uitdagingen vast.

Vervolgacties omvatten een haalbaarheidsstudie en een technische bijeenkomst in het najaar in Brussel of Luxemburg.

Meer informatie

Eurolib-netwerk
Cedefop Onderzoeksondersteuningscentrum

 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending