Verbind je met ons

EU

Commissie burgerlijke vrijheden van het Parlement om de situatie van de doodstraf in Hongarije aan te pakken

DELEN:

gepubliceerd

on

508267521De Conferentie van voorzitters van het Europees Parlement (EP-voorzitter en fractievoorzitters) heeft vanochtend (30 april) besloten dat de Commissie burgerlijke vrijheden van het Parlement de situatie in Hongarije met spoed zal behandelen, naar aanleiding van de verklaring van premier Viktor Orbán (foto) over een mogelijke herinvoering van de doodstraf en de voorbereiding van een vragenlijst om Hongaarse burgers aan te moedigen standpunten over immigratiekwesties in te nemen. 

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, zal hiervoor contact opnemen met de voorzitter van de Commissie burgerlijke vrijheden, Claude Moraes. Schulz herhaalde tijdens de vergadering van de Conferentie van voorzitters dat het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie de doodstraf verbiedt en dat de herinvoering ervan niet verenigbaar is met het EU-lidmaatschap.

Een telefoongesprek tussen Schulz en Orbán zou hopelijk zeer binnenkort moeten plaatsvinden.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending