Verbind je met ons

EU

Kamall: EU moet lastige vragen beantwoorden Med rampen op te lossen

DELEN:

gepubliceerd

on

maxresdefaultSyed Kamall, leider van de Europese Conservatieven en Hervormers, sprak tijdens een debat in het Europees Parlement in Straatsburg op de EU-top van vorige week (foto) zei dat de EU-leiders een belangrijke stap voorwaarts hebben gezet, maar dat serieuze vragen moeten worden beantwoord om de regio te stabiliseren, aanvragen te verwerken, mensen te ontmoedigen de reis te maken en zich te richten op mensenhandelaren. Hij zei ook dat EU-landen met weinig immigratie meer mensen zouden moeten opnemen die vervolging ontvluchten, maar dat deze regeling gebaseerd zou moeten zijn op 'wederzijds vertrouwen', in plaats van dwang door zogenaamde 'gedeelde solidariteit' (dat wil zeggen quota's).

Tijdens het parlementsdebat met de voorzitters van de Commissie en de Europese Raad zei hij: “Mijn ouders zijn naar Groot-Brittannië gekomen voor een beter leven. Een beter leven voor hen en hun kinderen. Als ze die sprong niet hadden gemaakt. Als ze hun huizen niet hadden verlaten. Mijn leven zou heel anders zijn! huur. Als ik zulke armoede of tragedies zie, zou ik heel graag willen dat we die kans aan iedereen konden bieden. Maar mijn hoofd vertelt me ​​dat dat niet kan.

“Er is geen eenvoudig antwoord om deze crisis op te lossen. Degenen die zeggen dat we iedereen moeten wegsturen, en degenen die zeggen dat we iedereen binnen moeten laten, hebben het allebei mis.

“Kunnen we een manier vinden waarop degenen die vervolging ontvluchten asiel kunnen zoeken zonder deze gevaarlijke reis te hoeven maken? En kunnen we dit doen zonder kampen te creëren aan de andere kant van de Middellandse Zee? Ik hoop van harte dat de commissie deze belangrijke vragen kan beantwoorden.

“Degenen die asiel aanvragen moeten snel te horen krijgen of ze aan de criteria voldoen. Als ze niet succesvol zijn, moeten ze snel worden teruggestuurd. Als hen onderdak wordt aangeboden, zal dit dan permanent zijn of kunnen landen hen vragen naar huis terug te keren als de reden voor hun asiel niet langer relevant is?

“De Europese Raad van vorige week was een belangrijke stap voorwaarts: hulp voor reddingsoperaties, gericht op mensenhandelaren die profiteren van de ellende van anderen, en helpt de problemen van degenen die zich in het scherpst van de strijd bevinden, te verlichten.

“In werkelijkheid zullen we dit probleem pas oplossen als we de regio hebben gestabiliseerd, en dit zal tijd vergen. Onze lidstaten moeten alle beschikbare instrumenten gebruiken: diplomatie, gerichte hulp, open handel. Maar we moeten ook onderscheid maken tussen economische migratie en het helpen van echte asielzoekers. Het asielsysteem mag niet worden samengevoegd met het migratiesysteem, anders ondermijnen we het vertrouwen van het publiek in beide. Asiel moet gaan over mensen die rennen voor hun leven, niet over mensen die begrijpelijkerwijs een beter economisch leven willen.

advertentie

“Het zoeken naar nieuwe vormen van legale migratie zal dit probleem dus niet oplossen. Het Blue Card-systeem is gericht op het aantrekken van geschoolde migranten. Niet degenen die vluchten voor hun leven. Sommigen spreken van verplichte ‘gedeelde solidariteit’. Maar er wordt weinig gesproken over het wederzijdse vertrouwen dat tussen onze lidstaten ontbreekt. 75 procent van de asielaanvragen vindt plaats in zes landen: Duitsland, Zweden, Italië, Frankrijk, Hongarije, Verenigd Koninkrijk. Sommige daarvan worden al geconfronteerd met de druk van legale migratie. En laten we niet vergeten dat op kleine eilanden als Lampedusa tienduizenden mensen naar hen toe varen.

“Dus als we deze tragedies willen stoppen, moeten we moeilijke vragen gaan beantwoorden: zijn we bereid om aanvragers snel te helpen verwerken en mensen te ontmoedigen de reis te maken? Zijn we bereid de mensenhandelaars te targeten en uit te schakelen? Zijn we erop voorbereid dat de EU-landen met weinig immigratie meer mensen zullen opnemen die op de vlucht zijn voor vervolging? Om de druk te verminderen. Om het lijden te verminderen. Om de tragische taferelen aan de grenzen van de EU-landen te verminderen.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending