Verbind je met ons

EU

Een einde maken aan vervuiling door plastic tassen

DELEN:

gepubliceerd

on

Plastic tassen zijn een belangrijke bron van vervuiling, maar vormen ook een bedreiging voor wilde dieren op wereldschaal. De EU wil dit tegenhouden. Op dinsdag 28 april debatteren en stemmen de leden van het Europees Parlement over nieuwe regels om het gebruik van lichtgewicht plastic tassen te beperken. In de infographic vindt u gegevens over hoeveel plastic tassen Europeanen gebruiken en hoe ze het milieu schaden.

Gemiddeld gebruikt elke Europeaan 200 plastic tassen per jaar en 89% van deze tassen wordt slechts één keer gebruikt. Volgens de nieuwe regels zouden EU-landen moeten kiezen tussen twee benaderingen om het gebruik van lichtgewicht plastic tassen te verminderen:

  • Het aantal lichtgewicht plastic tassen dat elke persoon gebruikt terugbrengen tot 90 tassen per persoon per jaar tegen eind 2019 en tot niet meer dan 40 tassen per persoon tegen 2025, en;
  • eind 2018 een einde maken aan het gratis weggeven van plastic zakken bij het kopen van goederen.

De nieuwe regels zouden ook door de Raad moeten worden goedgekeurd voordat ze in werking kunnen treden.

Volg de discussie live op dinsdag 28 april rond 10 uur CET en de stemming na 12 uur CET.

Het Europees Parlement neemt EU-wetgeving over lichtgewicht plastic draagtassen aan

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending