Verbind je met ons

EU

De geheimen achter de kleurrijke kalender van het Parlement

DELEN:

gepubliceerd

on

20150401PHT40108_originalThe Parliament’s calender is very colourful, but what do the colours stand for?

Four different colours are used for the European Parliament’s calendar to help distinguish what’s taking place when. So what does it mean when a week is marked red, pink, blue or turquoise? Check out this guide through the Parliament’s calendar.

Blauw: politieke groepen

In de blauw gemarkeerde weken ontmoeten Europarlementariërs andere leden van hun fractie. De fracties in het Parlement brengen leden van het Europees Parlement samen die afkomstig zijn van verschillende nationale politieke partijen en dezelfde politieke standpunten en voorkeuren delen. Om een ​​fractie op te richten zijn 25 verschillende Europarlementariërs uit ten minste zeven verschillende lidstaten nodig. Momenteel zijn er zeven politieke groeperingen.

Tijdens de vergadering van de fracties bespreken de leden van het Europees Parlement hun standpunten over wetsvoorstellen, die tijdens de plenaire vergadering worden besproken en gestemd. Ze bestuderen verslagen van parlementaire commissies, dienen amendementen in en komen tot overeenstemming over een groepsstandpunt.

Roze: commissievergaderingen

Elk lid van het Europees Parlement werkt in een of meer parlementaire commissies, die zich bezighouden met een bepaald terrein van het Europese beleid, variërend van buitenlandse zaken tot economische kwesties, gelijkheid, onderwijs en cultuur. Het Parlement beschikt momenteel over twintig vaste commissies, twee subcommissies en één bijzondere commissie.

Roze weken zijn gewijd aan commissievergaderingen, het forum waar EP-leden van verschillende politieke fracties wetsontwerpen bespreken, amendementen voorstellen, voorstellen van de Commissie en de Raad overwegen en verslagen opstellen die aan de plenaire vergadering worden voorgelegd.

advertentie

Rood: Plenaire sessies

Al dit werk bereikt zijn hoogtepunt tijdens de plenaire zittingen van het Parlement, in Straatsburg of Brussel. Plenaire zittingen, rood gemarkeerd op de kalender, zijn wanneer EP-leden belangrijke kwesties bespreken, belangrijke beslissingen nemen door middel van stemmen door wetgeving aan te nemen, te wijzigen of te verwerpen.

Turkoois: werk buiten het parlement

Tijdens de turquoise week ondernemen EP-leden activiteiten buiten het Parlement. Ze werken ofwel in hun kiesdistrict in hun thuisland, waar ze de mogelijkheid hebben om met hun kiezers om te gaan, ofwel in parlementaire delegaties, die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van de betrekkingen met niet-EU-landen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending