Verbind je met ons

EU

EU-VS handel deal: 15 Europees Parlement de commissies aan het woord

DELEN:

gepubliceerd

on

20150223PHT24717_originalHet Europees Parlement speelt een cruciale rol bij het bepalen van het lot van een handelsovereenkomst tussen de VS en de EU ©BELGAIMAGE/AGEFOTOSTOCK

Het Europees Parlement werkt aan zijn standpunt over de handelsovereenkomst tussen de EU en de VS die bekend staat als het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). De commissie internationale handel is verantwoordelijk voor het opstellen van de aanbevelingen van het Parlement; 14 andere commissies zullen echter met hun adviezen bijdragen. De leden van het Europees Parlement zullen voor de zomer debatteren en stemmen over het standpunt van het Europees Parlement.

Het handelsakkoord, waarover nog wordt onderhandeld, kan pas in werking treden als het is goedgekeurd door zowel de Raad als het Europees Parlement. Europarlementsleden hebben al gewaarschuwd dat ze de overeenkomst koste wat het kost niet zullen goedkeuren en dat ze zaken als voedselnormen nauwlettend zullen bekijken.

De commissie internationale handel is verantwoordelijk voor het opstellen van het standpunt van het Parlement op basis van a rapport van Bernd Lange, een Duits lid van de S&D-fractie. De eindstemming vindt echter pas plaats nadat de overige 14 betrokken commissies hun mening hebben gegeven.Stand van zaken

Aangenomen adviezen

De komende weken wordt er over de meningen gestemd

Meer informatie

Meer informatie vindt u in het gedeelte TTIP topverhaal.

   

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending