Verbind je met ons

Antisemitisme

Netanyahu ontmoet vertegenwoordigers van de Israëlische Arabische gemeenschap en verontschuldigt zich voor opmerkingen over de verkiezingen

DELEN:

gepubliceerd

on

NetanyahuDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu (foto) heeft zijn excuses aangeboden voor de opmerkingen die hij vorige week maakte over Arabisch-Israëlische kiezers tijdens de dag van de algemene verkiezingen.

Ik weet nu dat de dingen die ik enkele dagen geleden zei een aantal Israëlische burgers beledigden en de Arabische burgers pijn deden”, zei Netanyahu tegen uitgenodigde vertegenwoordigers van de Arabische gemeenschap in de residentie van de premier in Jeruzalem. “Dit was nooit mijn bedoeling. Mijn excuses hiervoor .”

De verontschuldiging werd met enthousiast applaus ontvangen van de Israëlisch-Arabische vertegenwoordigers, van wie sommigen hem na de verklaring omhelsden.

Op de verkiezingsdag verklaarde Netanyahu: ‘De rechtse regering is in gevaar. Arabische kiezers gaan massaal naar de stembus. Linkse NGO’s brengen ze met bussen.” Hij voegde eraan toe dat “financiering door buitenlandse regeringen om meer Israëlische Arabieren te laten stemmen heeft gewerkt, wat betekent dat alle rechtse kiezers ervoor moeten zorgen dat ze naar de stembus gaan.”

Netanyahu vertelde de leiders van de Arabische gemeenschap dat hij zichzelf zag als de premier van ieder van hen, “zonder enig verschil in religie, ras of geslacht”.

“Ik zie in elke Israëlische burger een partner in de opbouw van een bloeiende en veilige staat Israël voor iedereen”, zei hij.

Gekozen Arabische leden van de Knesset, het Israëlische parlement, hadden geëist dat Rivlin druk uitoefende op Netanyahu om zich te verontschuldigen.

advertentie

De Likud-partij van Netanyahu behaalde bij de verkiezingen 30 zetels, terwijl de belangrijkste rivalen, de Zionistische Unie, slechts 24 zetels behaalden.

De Israëlische president Reuven Rivlin is begonnen met ontmoetingen met de partij die vertegenwoordigd is in de Knesset.

Elke partij wordt uitgenodigd een kandidaat voor het premierschap aan te bevelen en na afloop van deze bijeenkomsten zal de president de meest waarschijnlijke kandidaat voor het premierschap vragen om binnen 28 dagen een nieuwe coalitieregering te vormen.

Vertegenwoordigers van Kulanu op maandag had een ontmoeting met Rivlin en adviseerde premier Benjamin Netanyahu de taak te geven de volgende coalitie te vormen. De nominatie gaf Netanyahu een absolute meerderheid van 61 stemmen in zijn voordeel en was voor Rivlin aanleiding om aan te kondigen dat de premier de taak zou krijgen om waarschijnlijk de volgende regering te vormen. op woensdag.

Netanyahu voegde later een steunbetuiging van Yisrael Beytenu toe, waardoor hij in totaal 67 nominaties kreeg.

Kulanu-leider Moshe Kahlon vertelde president Rivlin dat zijn partij noch links noch rechts was, maar sociaal georiënteerd met een centrale focus op de mens.

“Wij nomineren Netanyahu en hoe breder de basis van de coalitie, hoe beter het voor ons allemaal zal zijn”, zei Kahlon.

President Rivlin heeft zijn voorkeur voor een regering van nationale eenheid niet onder stoelen of banken gestoken, waarbij de Zionistische Unie van Isaac Herzog in de coalitie is opgenomen, maar dat lijkt op dit moment zeer onwaarschijnlijk, aangezien Herzog zelf de mogelijkheid uitsluit.

Er wordt verwacht dat Netanyahu een regering zal vormen met andere rechtse partijen, de ultraorthodoxe partijen en Kulanu, de nieuwe centristische partij van voormalig Likud-minister Moshe Kahlon.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending