Verbind je met ons

EU

Nieuwsbrief voor de plenaire vergadering: 25 2015 februari (Brussel)

DELEN:

gepubliceerd

on

Parliament1Nieuwsbrief
Definitieve ontwerpagenda

Nieuwsbrief in pdf-formaat

Onderwerpen op de agenda

Eerste discussie over de strategie voor de Europese energie-unie (15u)

Het Parlement zal de plannen voor een Europese energie-unie, een topprioriteit voor de huidige Commissie, bespreken nadat ze in het Huis zijn onthuld op woensdag middag (25 februari) door Maroš Šefčovič, vicevoorzitter voor de energie-unie. Het debat begint om 15u.

Parlement debatteert over activiteiten van de Europese Centrale Bank (ECB) met Mario Draghi (18 uur)

EP-leden zullen de activiteiten van de ECB bespreken met president Mario Draghi en vicepresident van de Commissie voor de euro Valdis Dombrovskis op woensdag. Mogelijke problemen zijn onder meer de voltooiing van de bankenunie, recente monetairbeleidsmaatregelen (opkopen van door activa gedekte effecten en kwantitatieve versoepeling), en de rol van de ECB in de 'trojka' van de Europese Commissie/IMF/ECB en in de ontwikkelingen in Griekenland.

Debat over de uitkomst van de informele top en terrorismebestrijding (17u)

advertentie

Het resultaat van de informele top van 12 februari, waar de EU-leiders er bij de EU-wetgevers op aandrongen om een ​​Europese richtlijn inzake persoonsgegevens van passagiers (PNR) met waarborgen voor gegevensbescherming op te stellen, zal worden besproken met de voorzitters van de Europese Raad en de Commissie, Donald Tusk en Jean-Claude Juncker op woensdag. De EP-leden zullen waarschijnlijk ook ingaan op de benarde situatie van Griekenland en de ontwikkelingen in Oekraïne.

Volg de plenaire live via EP Live /  EbS + en EuroparlTV

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending