Commissie om de volgende stappen aan te kondigen in de strijd tegen illegale visserij wereldwijd

| Oktober 13, 2014 | 0 Reacties

SharkFishing_Marcia_Moreno_MarinePhotobankDe Europese Commissie zal een pakket maatregelen aankondigen van de volgende stappen in de strijd tegen illegale visserij te nemen. Als onderdeel van haar inspanningen, is de EU op te treden tegen derde landen die illegale visserij toestaan ​​of die niet genoeg doen om het te bestrijden.

Illegale visserij is van groot belang: hij put de visbestanden, ondermijnt het levensonderhoud van de visserijgemeenschappen en zet eerlijke vissers op een oneerlijk nadeel. En het is big business.

De EU is vastbesloten om illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij (IOO) over de oceanen van de wereld uit te roeien en ervoor te zorgen dat alleen legaal gevangen visserijproducten belanden op de borden van de Europese consumenten. Dit is des te belangrijker omdat de EU als de EU importeert 2 / 3 van de vis die zij verbruikt.

Sinds 2012, 'gele kaarten' zijn afgegeven aan derde landen (Fiji, Panama, Togo, Vanuatu, Sri Lanka, Zuid-Korea, Ghana, Curacao, de Filippijnen en Papoea-Nieuw-Guinea) 10, hen te waarschuwen dat ze het risico lopen te worden verbannen uit export visserijproducten tot de EU, tenzij ze verbeteren het kader om ervoor te zorgen hun producten duurzaam bevist. Drie landen - Guinea, Belize, Cambodja - kreeg een 'rode kaart' in maart van dit jaar werden verboden exporteren vis in de EU.

De Commissie wordt regelmatig de herziening van de situatie en de volgende update zal zijn op 14 oktober.

Meer informatie

visserij website
Website van de commissaris Maria Damanaki
Persbericht: Commissie waarschuwt derde landen over onvoldoende maatregelen ter bestrijding van illegale visserijNovember 2012
Persbericht: Europese Commissie intensiveert de strijd tegen illegale visserijNovember 2013

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, EU, EU, Europese Commissie, Illegale visserij, maritiem

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *