Wereld Humanitaire Day: wereld heeft behoefte aan meer humanitaire helden, zegt World Vision

| Augustus 19, 2014 | 0 Reacties

D192-0227 01-Advies

  • Wereldwijd zijn er meer dan 60 miljoen mensen behoefte hebben aan humanitaire hulp in de wereld
  • Toegenomen internationale samenwerking op humanitaire hulpverleners in gevaar te beschermen
  • Europese Unie moet haar beleid inzake humanitaire hulp met andere beleidsgebieden beter te coördineren om een ​​snelle en doeltreffende reactie in conflict zone zorgen

Sinds 2008, World Vision samen met de internationale gemeenschap viert de World Humanitarian Day (WHD) op de dag van 19th augustus. Dit jaar, WHD is een viering van het uitdagende werk van hulpverleners in de wereld en brengt hulde aan hun moed, motivatie en vastberadenheid om mensen in nood te helpen.

Samen met NGO's zoals World Vision, de Europese Commissie en de Verenigde Naties Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken leggen de hulp in de schijnwerper van hulpverleners die hun leven riskeren om hulp en hulp te bieden aan miljoenen mensen wier leven verscheurd is door oorlog of natuurrampen. Humanitaire helden zijn meer dan ooit nodig.

Met op zijn minst zeven humanitaire crises die zich wereldwijd ontvouwen, worden naar schatting 60 miljoen mensen blootgesteld aan immens lijden. Meestal lijden de armste, meest gemarginaliseerde en kwetsbare mensen, vooral kinderen, het meest. Duizenden onbaatzuchtige hulpverleners doen elke dag ongelofelijk veel werk in reactie op dergelijke humanitaire rampen en we moeten diegenen die hun leven riskeren en werken in de geest van goed doen voor de gemeenschappen die ze dienen en er vaak wonen of dichtbij wonen, vieren.

Lucy Amatikide Murunga, World Vision Kenia humanitair werker is een van hen: "De grootste uitdaging is het hebben van een eerste hand ontmoeting met zoveel lijden. De verontrustende beelden die we te zien krijgen van de ramp getroffen slachtoffers ook blijven me achtervolgen ", zei Murunga.

"In het afgelopen jaar hebben we getuige van een alarmerende stijging van het niveau van de aanslagen, waaronder tegen humanitaire hulpverleners die vaak nemen grote risico's aan gemeenschappen in nood te helpen en ze verdienen te worden beschermd," zei World Vision Brussel en EU-vertegenwoordiger Marius Wanders . "Op hetzelfde moment, voor de eerste keer ooit, de VN is geclassificeerd tegelijkertijd vier grote humanitaire crises (Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, Syrië en Irak) als niveau 3, de meest ernstige niveau. Deze unieke situatie strekt de capaciteit van de humanitaire sector zijn zeer beperkt, niet alleen in termen van financiële of technische middelen nodig, maar vooral op het gebied van human resources. "

De Europese Unie heeft in de aanpak van deze crisis en de Europese Commissie onlangs hecht waarde aan te wijzen een extra 5 miljoen operaties in Gaza te ondersteunen door belangrijke humanitaire partners gegaan voor een groot deel. Als een van de grootste donoren van humanitaire hulp aan de Palestijnse bevolking, moet de EU erop aandringen dat het internationale humanitaire recht in de bezette Palestijnse gebieden wordt gerespecteerd en aan het vrije verkeer van mensen en goederen te garanderen, vooral voor hulporganisaties, zodat ze kunnen leveren reliëf op een tijdige en efficiënte manier om de meest behoeftigen.

Humanitarians worden geconfronteerd met dezelfde risico's als de lokale gemeenschap die zij helpen. Alleen al in 2013 werden 460-hulpverleners getroffen door aanslagen en 34% van hen werd gedood, volgens de Verenigde Naties. Daarom is WHD een gelegenheid om de risico's te erkennen waaraan hulpverleners worden blootgesteld, hen te bedanken voor hun heldhaftigheid en te pleiten voor meer internationale samenwerking om gemeenschappen te beschermen tegen conflictgebieden, met name kinderen en vrouwen, evenals humanitaire helden ter wereld .

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, rampen, EU, EU, Mensenrechten, Humanitaire hulp, Humanitaire financiering, Advies

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Linkermenupictogram