Verbind je met ons

Europese Commissie

Verkiezingen in Oekraïne: Voorzitter Barroso noemt Petro Poroshenko en premier Arseniy Yatseniuk

DELEN:

gepubliceerd

on

PoroshenkoVoorzitter Barroso sprak op 26 mei met Petro Porosjenko (die hij eerder op 12 maart in Straatsburg had ontmoet) aan de telefoon om hem te feliciteren met de resultaten van de presidentsverkiezingen in Oekraïne. Hij prees de hoge opkomst en het feit dat de verkiezingen grotendeels in overeenstemming met de internationale normen plaatsvonden. Voorzitter Barroso herhaalde de toezegging van de EU om Oekraïne te steunen en herinnerde aan de concrete maatregelen die tot nu toe zijn genomen. Bovendien onderstreepte hij het belang van constitutionele hervormingen en verwelkomde hij de bereidheid van Petro Porosjenko om een ​​dialoog met Rusland aan te gaan. De president sprak de wens uit dat de door de verkiezingen gecreëerde dynamiek alle Oekraïners kan herenigen en een nieuwe start voor Oekraïne kan betekenen.

De president riep premier Yatseniuk ook op om hem te feliciteren met het ordelijke en succesvolle verloop van de verkiezingen onder moeilijke omstandigheden. Hij herhaalde de bereidheid van de Commissie om de Oekraïense autoriteiten te helpen bij de uitvoering van de Europese agenda voor hervormingen. Hij herinnerde ook aan de toezegging van de Commissie om met zowel Oekraïne als Rusland samen te werken om een ​​oplossing te vinden voor de kwestie van de aanvoer en doorvoer van gas.

Meer informatie over de steun van de Europese Commissie aan Oekraïne.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending