Verbind je met ons

EU

Het EESC roept de EU-burgers op om op te staan ​​en mee te tellen

DELEN:

gepubliceerd

on

p-014679-00-10Toonaangevende figuren uit het bedrijfsleven, vakbonden, beroeps- en vrijwilligerssector in heel Europa hebben de EU-burgers opgeroepen om op te staan ​​en mee te doen. De vicevoorzitter van de organisatie die de Europese economische en sociale belangen vertegenwoordigt in Brussel, sprak aan het begin van de verkiezingen in de hele EU en drong er bij de 400 miljoen kiezers van de EU op aan om te gaan stemmen.

"De tijd van de Europese verkiezingen is wanneer de EU tot aan de deur van haar burgers komt", zei hij Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) Vice President Jane Morris. "De mensen in Europa hebben een echte kans om hun stem te laten horen", zei ze. "We moeten dat gebruiken om degenen die we kiezen te vertellen welk type Europa we willen. Apathie van de kiezers brengt ons nergens. We hebben sterk en effectief leiderschap nodig om ons door de crisis te loodsen - een leider met een stevig democratisch mandaat is wat de EU nu nodig heeft ."

Het EESC heeft een 'Actieplan voor Europa' opgesteld waarin de EU-burger centraal staat in het Europese project. Het stelt een nieuwe drieledige benadering van vooruitgang voor waarbij economische, sociale en civiele belangen worden gecombineerd, zodat de Europese Unie samen verder komt. Het plan werd goedgekeurd met 142 stemmen voor, 96 tegen en 12 onthoudingen na een verhit debat tussen werkgevers, vakbonden en anderen in de plenaire vergadering van het EESC. Dit zal naar het nieuw gekozen Europees Parlement gaan om te dienen als bijdrage van het EESC aan een nieuwe manier van denken over de toekomst van de EU.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending