Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

CPMR reageert om de communicatie over de governance van de macro-regionale strategieën

DELEN:

gepubliceerd

on

Veerboot_vervuiling1Na de publicatie van de EC Rapport met betrekking tot het bestuur van macroregionale strategieën heeft de Conferentie van Perifere Maritieme Regio's (CPMR) – de enige op macroregionale basis gebaseerde organisatie – haar tevredenheid geuit over het rapport, vooral wat betreft het voorstel om gebruik te maken van bestaande regionale organisaties, net als de In het geval van de Geografische Commissies van de CPMR, die de regio's die grenzen aan de belangrijkste zeebekkens van Europa, samenbrengen. Op vergelijkbare wijze steunt de CPMR de noodzaak om de macroregionale strategieën en de strategieën die betrekking hebben op de zeebekkens gezamenlijk aan te pakken. In dit verband vraagt ​​de CPMR de Commissie om te zorgen voor een betere coördinatie van de acties onder leiding van haar verschillende directoraten-generaal, om deze strategieën beter af te stemmen op de bestaande sectorale EU-financiering.

“De drijvende rol van regionale overheden zou meer benadrukt moeten worden bij de implementatie van macroregionale of zeegebiedstrategieën, aangezien regionale politici nauw aansluiten bij de zorgen van de burgers die in deze gebieden wonen”, aldus CPMR en de Raad van Regio Skåne. SE) Voorzitter Annika Annerby Jansson.

Bovendien betreurt de CPMR de statische visie van de Commissie op bestuur, gebaseerd op de lidstaten, nationale contactpunten en deskundigen, en roept zij op tot de oprichting van een flexibel en aanpasbaar bestuurssysteem, waarbij politici, actoren op het terrein, en met name regionale autoriteiten, betrokken worden. die veel dichter bij de zorgen van de burgers staan. Desalniettemin moet de Commissie een leidende rol blijven spelen bij het ondersteunen van de lancering van deze strategieën om ervoor te zorgen dat zij een Europese meerwaarde hebben.

Als bijdrage aan de voortdurende reflectie binnen de Europese Commissie en om het belang van de kwestie van bestuur opnieuw te bevestigen, heeft het Politiek Bureau van de CPMR een beleidsstandpunt aangenomen over ‘Macroregionale en zeegebiedstrategieën – De toekomst van de Europese integratie voorbereiden'.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending