Verbind je met ons

Blogspot

Opinie: 'Bij de Europese verkiezingen kunnen mensen stemmen voor echte verandering'

DELEN:

gepubliceerd

on

Nigel-Farage-MEP-474x234Foto: © Copyright Nigel Farage, lid van het EP

Op 22 mei zullen de kiezers stemmen bij de Europese verkiezingen. Omdat meer dan 50% van de Britse wetgeving afkomstig is van de Europese Unie, zijn deze verkiezingen erg belangrijk voor bedrijven en individuen in Groot-Brittannië. In de weken voorafgaand aan deze belangrijke verkiezingen zullen we een reeks exclusieve artikelen publiceren van de leiders van de Britse fracties, waarin zij hun visie op de toekomst van de EU uiteenzetten en voor welk specifiek beleid zij en hun collega’s strijden in de Europese Unie. verkiezingen. Het zesde artikel komt uit Nigel Farage MEP, UKIP-lid voor het zuidoosten en leider van de UKIP. Om Nigel Farage op Twitter te volgen: @RTLnieuws

Op 22 mei krijgt het Britse volk de kans om te stemmen op de UKIP, een partij die gelooft in het recht van het Britse volk om op democratische wijze zijn eigen toekomst te bepalen.

Eind april heeft het Europese Hof van Justitie (HvJ) een rechtszaak van de Britse regering afgewezen om de invoering van de Financial Transaction Tax (FTT) te stoppen, die een onevenredige heffing zou opleggen aan Groot-Brittannië op een manier die dwars nationale belastingsoevereiniteit.

De financiële belangen van het Britse volk zijn door het Hof van Justitie tussen de tanden geschopt en toch wil David Cameron ons binnenhouden voor een nog hardere behandeling door de EU. Is dit verstandig?

Zelfs in Europese termen is de FTT een slecht idee, omdat het zal helpen geld en expertise naar het buitenland te drijven naar Zwitserland en Hong Kong. De FTT is een wetgevende club (zowel in knuppel- als groepszin) waarvan de elf betrokken EU-staten en de Europese Commissie de City of London over de kop willen slaan. Er wordt geschat dat het de stad £ 11 miljard zal kosten.

In januari verwierp het EU-hof ook een Britse poging om te voorkomen dat Brussel short selling zou verbieden. Hoe vaak moet de Britse financiële sector door het Hof van Justitie in elkaar worden geslagen voordat Cameron a la UKIP zal roepen dat genoeg genoeg is?

advertentie

Dit FTT-arrest laat zien dat de Britse regering niet kan optreden om de grootste belangen van het Verenigd Koninkrijk te beschermen. Het is machteloos en overgeleverd aan een antagonistische en federalistische rechtbank – het Hof van Justitie.

Het demonstreert het argument van Cameron dat de Britse regering vanuit de EU over een betere deal voor het Britse bedrijfsleven kan onderhandelen als een fraude en een farce.

De enige manier om de financiële belangen van Groot-Brittannië te beschermen is door zich terug te trekken uit de op belasting beluste EU en te stoppen met het geven van macht aan Brussel aan Brussel.

Wat de immigratiekwestie betreft, zei commissaris Laszlo Andor dat hij van plan is juridische stappen te ondernemen tegen Groot-Brittannië omdat het probeert het misbruik van zijn socialezekerheidsstelsel door niet-Britse onderdanen een halt toe te roepen. Deze dreigementen met juridische stappen van de EU laten zien dat Groot-Brittannië niets kan doen om het immigratieregime te veranderen zolang het in de EU is en een open deur naar Oost-Europa heeft. Groot-Brittannië kan de EU-wet inzake het vrije verkeer niet wijzigen zonder de EU te verlaten. Daarom moet Cameron een in/uit-referendum uitschrijven. In tegenstelling tot wat Cameron vandaag zegt, is een vertrek uit de EU de enige oplossing voor ons probleem van de EU-immigratie.

Dan naar het zakenleven: in december 2013 werd bij een peiling, uitgevoerd door Opinium Research, senior executives van 274 Britse bedrijven van verschillende grootte ondervraagd. Hieruit bleek dat 54 procent van de leidinggevenden dacht dat het EU-lidmaatschap een negatief effect had op de immigratie naar Groot-Brittannië. Terwijl meer bedrijven positief dan negatief waren over de voordelen van het EU-lidmaatschap als geheel, zei 38% dat de Britse economie beter zou zijn als Groot-Brittannië de EU zou verlaten, vergeleken met 31% die geloofde dat het nog erger zou zijn na een Brits vertrek. Ruim tweederde (ongeveer 68%) van de bedrijven zei dat zij verschillende niveaus van EU-lidmaatschap zouden steunen.

Ik verwelkom het feit dat leiders uit het bedrijfsleven in het openbaar zijn gaan zeggen wat ze al een tijdje onder elkaar zeggen. Ze steken nu hun hoofd boven het maaiveld.

Het zullen de positieve opvattingen van het bedrijfsleven over een vertrek uit de EU zijn die de uitkomst van een EU-referendum zullen bepalen. Wat immigratiekwesties betreft en het pleidooi houden voor een mondiale handelsvisie voor Groot-Brittannië wint de UKIP de discussie op beide fronten.

Antonio Tajani, de Europese commissaris voor industrie, zei onlangs: “We hebben een nieuw energiebeleid nodig. We moeten ophouden met doen alsof, want we kunnen de Europese industrie niet opofferen voor klimaatdoelstellingen die niet realistisch zijn en niet wereldwijd worden gehandhaafd.”

Het is heel duidelijk dat het door Brussel opgelegde beleid in het nastreven van hun klimaatobsessie de kosten opdrijft en het concurrentievermogen ondermijnt, in een tijd waarin onze belangrijkste mondiale concurrenten – de VS, China, India – allemaal overstappen op goedkope fossiele brandstoffen, schaliegas. gas en kolen.

Wat de Amerikaanse ervaring met schaliegas laat zien, is dat Groot-Brittannië door zijn inzet voor een duur beleid voor duurzame energie het land een aanzienlijk concurrentienadeel kan opleveren, terwijl andere landen veel goedkopere energiebronnen exploiteren. Om goedkopere energieprijzen te krijgen en zo de brandstofafhankelijke industrie te helpen en ook gepensioneerden uit de brandstofarmoede te helpen, moeten we de EU verlaten.

Na een Brexit zouden we hen de vrijheid willen geven om ons eigen land op democratische wijze ten goede te veranderen en te handelen in het beste belang van degenen die hier wonen. Groot-Brittannië zou een democratisch baken van licht kunnen worden in een EU waarin de democratie wordt verpletterd en armoede wordt veroorzaakt voor miljoenen mensen, terwijl bureaucraten van de EU-instellingen hun verkeerde euro-droom najagen. Groot-Brittannië zal beter af zijn buiten de EU. Bij de Europese verkiezingen kunnen mensen stemmen voor echte verandering door de UKIP te steunen.

Nigel Farage kijkt naar de toekomst

© Copyright Endeavour Public Affairs 2014

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending