Verbind je met ons

Conflicten

'Na een referendum in Oost-Oekraïne hebben we Europees Ruslandbeleid nodig', zeggen de Groenen

DELEN:

gepubliceerd

on

0 ,, 17618729_303,00In een reactie op het referendum van gisteren (11 mei) in Oost-Oekraïne zei Rebecca Harm, fractievoorzitter van de Groenen/EVA: “De resultaten van dit ondemocratische en oneerlijke referendum betekenen niet de verdeeldheid van Oekraïne. De stemming vond plaats in de regio’s Donetsk en Loegansk onder zeer twijfelachtige omstandigheden. Volle stembureaus kunnen niet worden opgevat als bewijs van een grote opkomst. Vergeleken met reguliere verkiezingen was er slechts een kwart van het gebruikelijke aantal stembureaus beschikbaar. Omdat het referendum niet voldoet aan de internationale normen, kan het niet worden erkend.

“We hebben een gemeenschappelijk Europees beleid ten aanzien van Rusland nodig. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU, die vandaag bijeenkomen, moeten laten zien dat zij weigeren het negatieve gedrag van Rusland te accepteren. Het gebruik van een mix van diplomatie en gerichte sancties, waaronder economische, moet worden voortgezet. De EU kan niet toestaan ​​dat een land op dit continent de vredesorde in gevaar brengt met een grondgedachte gebaseerd op etniciteit.

“De EU moet kiezen voor de OVSE als bemiddelaar in plaats van voor de NAVO. Deze organisatie is uitdrukkelijk voor dit doel en samen met Rusland in het leven geroepen. Ze moet nu in werking worden gesteld om de de-escalatie verder te bevorderen en een goed verloop van de presidentsverkiezingen op 25 mei te garanderen. De onderhandelingen over Genève II moeten onmiddellijk worden bijeengeroepen.'

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending