Verbind je met ons

EU

EESC lanceert Civil Society Prize 2014: Succesvolle integratie van de Roma te worden gehonoreerd

DELEN:

gepubliceerd

on

klein meisje-gered-uit-zigeunerkamp-schijnt-licht-op-onrustige-geschiedenis-van-europa-zwervende-roma-mensenThe European Economic and Social Committee (EESC) is announcing the launch of its sixth EESC Civil Society Prize, worth a total of €30,000. This year’s prize will be awarded to initiatives aimed at Roma integration.

Alle maatschappelijke organisaties en/of individuen die projecten hebben uitgevoerd die de economische en sociale inclusie van Roma verbeteren, worden uitgenodigd om aan deze wedstrijd deel te nemen.

Objectief

Het doel van de Prijs voor het maatschappelijk middenveld is het aanmoedigen van initiatieven uit het maatschappelijk middenveld die een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van de Europese identiteit en integratie.

“Roma are part of Europe’s diversity,” said EESC President Malosse, “and the special skills of the Roma not only enrich Europe’s culture but its society and economy as well. Their inclusion is therefore one of the EESC’s policy priorities in 2014.”

Initiatieven ter bevordering van de integratie van de Roma moeten innovatief zijn en een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van de gemeenschappen waarin ze worden uitgevoerd.

Procedure

advertentie

Deelnemers kunnen uitsluitend worden voorgedragen door een lid van het EESC1, de nationale economische en sociale raad of door een Europese organisatie of netwerk van het maatschappelijk middenveld. Sollicitaties die rechtstreeks naar het EESC worden gestuurd, worden niet in behandeling genomen. De deadline voor alle aanmeldingen is 15 juni 2014. De prijswinnaars ontvangen hun prijs op 16 oktober. Verdere details en het aanvraagformulier zijn online beschikbaar op de EESC’s website.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending