Verbind je met ons

EU

Studie: De waarde van meer Europa

DELEN:

gepubliceerd

on

arbeidskosten_niet-loonkosten_DEFAULT_4_3Volgens een studie van het Europees Parlement zou de Europese economie met 800 miljard euro kunnen worden gestimuleerd – wat overeenkomt met 6% van het huidige bbp – als er meer actie wordt ondernomen op EU-niveau. Het creëren van een digitale interne markt alleen al zou 260 miljard euro extra opleveren, meer dan het geschatte bbp van Denemarken voor 2014. In de studie werd gekeken naar de cumulatieve efficiëntiewinsten van een reeks beleidsacties op Europees niveau om prioriteiten te stellen voor de manier waarop de EU haar middelen moet investeren. geld de komende vijf jaar.

De geïdentificeerde potentiële efficiëntiewinsten variëren van een bredere en diepere digitale interne markt tot een beter gecoördineerd nationaal en Europees beleid voor defensie en ontwikkeling. Dit gunstige beleid is in de huidige zittingsperiode al door het Parlement bepleit. Terwijl ze het subsidiariteitsbeginsel volledig respecteren, proberen de leden van het Europees Parlement altijd mogelijkheden te identificeren voor meer efficiëntie op Europees niveau

Het onderzoek werd uitgevoerd om de opportuniteitskosten van het niet optreden op Europees niveau in kaart te brengen. De analyse is gedeeltelijk gebaseerd op het werk van parlementaire commissies en op belangrijke verzoeken van het Parlement in zijn verschillende wetgevings- en initiatiefverslagen.

To find out more about the benefits of more Europe and how they could be realised, check out the European Parliament’s infographic hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending