Verbind je met ons

Toetreding

Commentaar: Turkije 'gegijzeld door een dictator'

DELEN:

gepubliceerd

on

fathi20120328043428590Ik wil u graag informeren over de laatste updates met betrekking tot Turkije. Ik schrijf u in de veronderstelling dat uw persbureau het laatste nieuws niet heeft gerapporteerd. Zoals u weet heeft onze premier Twitter verboden om alle communicatie, lekken en commentaren voorafgaand aan de komende gemeenteraadsverkiezingen een halt toe te roepen. 

Het gerucht gaat nu dat hij van plan is het internet vanaf morgen (25 maart) af te sluiten. De reden voor deze waanzinnige beslissing zou kunnen zijn dat bepaalde filmbeelden via Twitter en internet zouden worden vrijgegeven, waardoor zijn politieke carrière zou worden beëindigd. Dit zou slechts een ijdel dreigement kunnen zijn, maar als u de actualiteit hier heeft gevolgd, zijn er geluidsbanden van vermeende telefoongesprekken tussen verschillende ministers en premier Recep Tayyip Erdogan (afgebeeld) zijn de afgelopen weken gelekt met betrekking tot steekpenningen en het Iraanse schandaal, die via Twitter en Facebook onder het publiek zijn verspreid. Als de geruchten waar zijn en het internet vanavond of morgen wordt stopgezet, zal het aan de wereld worden bewezen dat het democratische systeem in Turkije niet langer bestaat en dat we worden gegijzeld door een dictator.

Als laatste opmerking moet ik tot mijn ontsteltenis zeggen dat de meeste buitenlandse persbureaus zoals CNN Turkije ook tot de vele nieuwsbronnen behoren die door het huidige regime worden gegijzeld en, als gevolg van censuur op informatie, de meerderheid van de Het Turkse publiek wordt gedwongen nieuws van internet te halen. Na de beproeving in Gezi Park zitten veel van onze jongeren gevangen en wachten op hun veroordeling. De recente dood van een jonge demonstrant heeft de verontwaardiging onder het grote publiek doen escaleren, omdat hij tijdens een van zijn toespraken door de premier als terrorist werd bestempeld. Hij was 16 jaar oud. Om de komende verkiezingen op 30 maart te vertragen of te belemmeren heeft de Turkse regering nu een Syrisch vliegtuig neergehaald, bewerend dat het de Turkse luchtwegen binnenkwam, wat nu door andere bronnen wordt betwist.  

Deze aanval is gewoon weer een waanzinnige strategie die de regering toepast, waaruit blijkt dat er mogelijk waarheid zit in de verschillende beschuldigingen die nu op internet staan. Deze huidige updates worden ook niet herkend door de buitenlandse pers, wat de vraag oproept hoe diep de complottheorieën kunnen gaan.

Let op: ik wil op dit moment anoniem blijven.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending