Verbind je met ons

Zakelijk

Get Online Week: nieuwe campagne in de hele EU

DELEN:

gepubliceerd

on

GetOnlineWeekLogoGet Online Week loopt van 24-30 maart en wordt georganiseerd door Telecentrum Europa met de steun van de Europese Commissie.

The slogan of this year’s effort is: ‘Get empowered, get employed’ – aimed at helping young and unemployed Europeans get the e-skills needed for the 21st century workplace.

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Neelie Kroes: "Digitale vaardigheden zijn het nieuwe geletterdheid. Toen ik opgroeide ging het over lezen en schrijven. Vandaag gaat het om zoeken en coderen. Of je nu een droom of een droombaan hebt: vandaag heb je digitale vaardigheden nodig. Je hebt internet nodig.”

Wist u dat?

  • Er zijn 5.5 miljoen jonge werklozen in Europa, maar slechts 17% heeft een online vacatureprofiel op sites als LinkedIn (VS, wereldwijd) of Xing (Duitsland, wereldwijd).
  • Veel jongeren die dagelijks internet gebruiken, maar niet over de volledige vaardigheden beschikken om deze interesse om te zetten in een baan.
  • Bijna alle artsen gebruiken e-mail en internet in hun privéleven, maar de meesten gebruiken het niet om met patiënten om te gaan.

Wat gebeurt er tijdens de Get Online Week? #GOW14

Evenementen in 5,000 ICT-centra en door GOW Nationale Partners zal bijna 100,000 Europeanen rechtstreeks bereiken. Evenementen vinden plaats in: Bulgarije, Kroatië, Tsjechische Republiek, Denemarken, Duitsland, Griekenland , Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Polen, Roemenië, Spanje, Zweden

Zakelijke supporters zijn onder meer Liberty Global en Microsoft. van Microsoft YouthSpark  verstrekt beurzen en software om jongeren concrete e-vaardigheden en trainingen te bieden. van Liberty Global Jij rockt Initiatief is een nieuwe online dienst voor inzetbaarheid van jongeren voor het identificeren van verborgen werkvaardigheden en het opbouwen van een profiel voor inzetbaarheid.

advertentie

Hoe houdt de Get Online Week verband met de ontwikkelingen in het EU-beleid?

Get Online Week is ingebed in een grote campagne voor digitale empowerment van een jaar, de Europese campagne e-Skills for Jobs, georganiseerd door de Europese Commissie, European Schoolnet en DIGITALEUROPE. Al deze inspanningen ondersteunen de Grote coalitie voor digitale banen.

We vroegen Europeanen op Twitter: wie of wat heeft je online gebracht?

Hier zijn enkele van de beste antwoorden:

“Kennis (verzamelen en delen), en uiteindelijk Open Source beweging”

Anne, 30: “Het gevoel dat ik miste.”

@ThijsHo : “My dad, in the spring of 1995 he had had a bypass operation and my brother- in-law gave him a him a laptop and an internet connection to keep him busy. My dad showed me the ropes and after ten minutes I was chatting with someone in the United States called ‘Nerfherder’, talking about Star Wars en andere gekke dingen. Ik was meteen verkocht.”

@haesebroeck “We zijn 12 jaar geleden zonder geld begonnen met ons bedrijf, maar dankzij internet weten mensen ons makkelijk te vinden!”

@tuntunaung : “Mijn nieuwsgierige geest”

“Het was in mijn laatste jaar op school. Ik zag dat het internet uit 1,000 of een miljoen bibliotheken bestond en ik wist dat ik er meer over moest leren.”

@feromalo “My parents’ interest in getting their kids to experience novelties; on my part, curiosity: what was it?"

www.getonlineweek.eu
#GOW14 #YouthSpark #YouRock

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending