Verbind je met ons

EU

NCT-briefing: 'DIY-biologie en bio-hacking: bioterrorismedreiging of wetenschappelijke kans?'

DELEN:

gepubliceerd

on

3001309-inline-inline-3-diy-cyborgs-en-gen-hackersHet tweede Briefing over niet-conventionele dreigingen (NCT). vond plaats op 19 maart in de Aloft Hotel, Schuman iin Brussel – het thema van de briefing was 'DIY-biologie en bio-hacking: Bioterrorismedreiging of wetenschappelijke kans?'. 
Bij de briefing waren aanwezig:
  • Thomas Landrain, medeoprichter en president van La Paillasse – Paris Community Lab for Biotech
  • Jorge Bento Silva, plaatsvervangend hoofd van de eenheid Crisisbeheersing en terrorismebestrijding, directoraat Interne Veiligheid, DG Binnenlandse Zaken, Europese Commissie
  • Kolonel Frédéric Dorandeu, voorzitter van de medische werkgroep CBRN van de NAVO en hoofd van de afdeling Toxicologie en Chemische risico's van het Biomedisch Onderzoeksinstituut IRBA van de Franse strijdkrachten

De levendige discussie die volgde bood de deelnemers inzicht in DIY-biologie en bio-hacking, waarbij ook onderwerpen als synthetische biologie en bio-informatica aan bod kwamen.

Daarnaast werd ook de bio-hackerbeweging onder de loep genomen, evenals een overzicht van specifieke DIY-biologieprojecten. Het doel van de briefing was om vast te stellen of doe-het-zelf-biologie en biohackers een bedreiging vormen voor de veiligheid, waarbij de meeste doe-het-zelf-biologie wordt uitgevoerd in garages en achtertuinen zonder enig toezicht van de staat. Voorlopig zijn gevallen van biologische besmetting als gevolg van biohackers zeer zeldzaam, maar wat als terroristische groeperingen hun eigen capaciteiten zouden ontwikkelen?

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending