Verbind je met ons

EU

Het internet van morgen begint nu: maak je klaar!

DELEN:

gepubliceerd

on

10000000000002580000013130C4C70FMet zo'n 2.5 miljard gebruikers wereldwijd is het internet vandaag de dag een vast onderdeel van ons leven. Maar er ontstaan ​​voortdurend nieuwe uitdagingen en Europa moet vooruit denken, zodat internet nieuwe diensten, toepassingen en zakelijke kansen kan blijven bieden.

Van 18 tot en met 20 maart zullen ruim 400 Europese wetenschappers, onderzoekers, zakenmensen, gebruikers, dienstverleners en inhoudsleveranciers aanwezig zijn op de Toekomstige internetvergadering (FIA) in Athene @FIAAthens2014 om het internet van morgen te bespreken.

Vicevoorzitter van de Europese Commissie verantwoordelijk voor de Digitale Agenda NeelieKroesEU zei: “Het internet van vandaag heeft al een groot deel van onze wereld getransformeerd. En het ontwikkelt zich snel. Toch kun je nu al vooruitkijken naar enkele van de veranderingen van morgen – de vorm van het toekomstige internet. Niet alleen een nieuw platform – maar een springplank voor economische groei, in Griekenland en in heel Europa” (TOESPRAAK).

Kroes bezocht ook een tentoonstelling met zo'n 90 door de EU gefinancierde projecten.

App-ontwikkelaars

MKB-bedrijven en ontwikkelaars, krijg ondersteuning om uw eigen creatieve toepassingen te creëren! 18 grote Europese onderzoekscentra en bedrijven zoals BBC en Walt Disney hebben hun vaardigheden gebundeld in de FIinhoud initiatief. Hun doel? Stimuleer innovatie op het kruispunt van inhoud, media, netwerken en creativiteit. @FIinhoud is gericht op het ontwikkelen en experimenteren in heel Europa van geavanceerde ICT-platforms die zijn gewijd aan toepassingen en diensten op het gebied van sociaal verbonden tv, slimme stadsdiensten en alomtegenwoordige games.

Neem bijvoorbeeld sociale tv: er worden ontdekkingstoepassingen ontwikkeld. Beginnend met een film die je leuk vindt, kun je andere films ontdekken met vergelijkbare criteria, met dezelfde acteurs of dezelfde regisseur. Er zal ook een toepassing worden ontwikkeld die gebaseerd is op locatiegelijkenis (films waarvan de actie zich in hetzelfde gebied afspeelt) of op temporele gelijkenis (films waarvan de actie zich in een vergelijkbare tijdsperiode afspeelt).

advertentie

Alle Europese belanghebbenden, met name ontwikkelaars en kmo's, die bereid zijn te innoveren en hun activiteiten een impuls te geven, kunnen toegang krijgen tot en gebruik maken van de open platformen. Daarbij krijgen ze steun van de FIcontent-bedrijven en onderzoekscentra. FIcontent is onderdeel van de PPP Future Internet. Kijk de video-.

Slim speelgoed

De volgende generatie speelgoed zal verbonden zijn: dit is een echt internet der dingen #internet van dingen sollicitatie! Dit slimme speelgoed zal niet alleen vermaken, maar het zal ook een educatief of zelfs therapeutisch hulpmiddel zijn. De toekomstige metgezel van uw kind zal communiceren met verschillende slimme omgevingen. Thuis kan het speelgoed verbinding maken met pc's en online games om gepersonaliseerde inhoud te leveren. Bij een bezoek aan themaparken, dierentuinen en musea zal de metgezel dienen als ondersteunend en educatief hulpmiddel. Het speelgoed vertelt bijvoorbeeld leuke weetjes over de tentoonstelling, houdt de interesse van uw kind in de gaten, geeft aanwijzingen en schema's om de tijd tijdens het bezoek te helpen organiseren.

Meer strips

Dit slimme speelgoed en zijn toepassingen worden ontwikkeld door CALIPSO. Dit door de EU gefinancierde project bouwt met internetprotocol (IP) verbonden slimme objectnetwerken met nieuwe methoden om een ​​zeer laag energieverbruik te bereiken, waardoor zowel interoperabiliteit als een lange levensduur wordt geboden.

Slim parkeren

Nog een geweldige use case onderzocht door CALIPSO is slim parkeren. Zin om te shoppen in het stadscentrum? Controleer uw mobiele telefoon: een applicatie vertelt u bij aankomst of er een plekje vrij is naast uw favoriete winkel. Hoe? Dankzij een systeem dat gegevens over je verwachte aankomsttijd, verkeersstromen en sensoren in de grond combineert. Deze nieuwe technologieën op het gebied van het Internet of Things zullen naar verwachting in 2015 op de markt verschijnen.

Slimme meters

Griekse scholen verkleinen hun ecologische voetafdruk met nieuwe internettechnologieën. Het Internet Protocol (IP) regelt de manier waarop gegevens via internet worden verzonden. De nieuwste versie is IPv6, maar de meeste overheids- en publieke diensten vertrouwen nog steeds op IPv4. Hoe de stap maken? De GEN6-project @GENv6 kan helpen.

Er zijn zes pilots gestart met verschillende focus en omgevingen. In Griekenland bijvoorbeeld Kracht van 10 levert diensten op het gebied van energie-efficiëntie via IPv6 aan 50 scholen. Leerlingen krijgen informatie over het verbruikspatroon van hun school via een webapplicatie die rechtstreeks toegang heeft tot intelligente slimme meters. Een dergelijk geavanceerd systeem zou met IPv4 niet mogelijk zijn geweest.

Het proefproject heeft tot doel de CO10-voetafdruk van schoolgebouwen met minstens XNUMX% te verminderen door het bewustzijn over energieverbruik te vergroten en best practices te delen. Informatie wordt opgeslagen en verwerkt met behulp van cloud computing en verspreid onder de scholen, waardoor vergelijking mogelijk wordt en de concurrentie om de meest energiezuinige school wordt bevorderd.

Bij de pilot zijn betrokken Grieks onderzoeks- en technologienetwerk (GRNet) @grnet_gr Computertechnologie-instituut en pers “Diophantus” (CTI) en ook een startend bedrijf, Intelen @intelen.

Slimme treinen

Zweedse treinen rijden nu in de #wolk. Hoe kan de communicatie tussen het personeel aan boord en de rest van het bedrijf worden verbeterd? Dit was een van de uitdagingen waarmee de Zweedse spoorwegmaatschappij Tågkompaniet werd geconfronteerd. Het bedrijf besloot te gebruiken Mobiele Cloud om optimaal te profiteren van smartphones, de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen.

@MobiCloudProj is een samenwerkingsplatform voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van mobiele cloud-apps voor bedrijfskritische scenario's. Het systeem zorgt ervoor dat relevante informatie op het juiste moment bij de juiste medewerker terechtkomt. De Tågkompaniet-apps worden gebruikt voor fout- en statusrapportage en voor toegang tot de nieuwste dienstregelingen en operationele informatie. Taken die vroeger dagen in beslag namen en veel papierwerk met zich meebrachten, kunnen nu in realtime door werknemers worden uitgevoerd. Schade aan treinstoelen of toiletten worden nu bijvoorbeeld - voorzien van foto's - door medewerkers gemeld en het onderhoudsteam kan de reparatie direct plannen en regelen. Het systeem wordt momenteel gebruikt door 400 treinpersoneel en 15 backofficemedewerkers, waaronder verkeersleiders en bedrijfsmanagement.

Ook de internationale bouw- en techniekgroep Costain maakt gebruik van MobiCloud. Het systeem heeft de tijdefficiëntie van het personeel vergroot en de mogelijkheid verbeterd om nauwkeurige gegevens op te halen door papieren processen te vervangen. De Locatiedagboek oplossing wordt op verschillende bouwplaatsen gebruikt. Hiermee kan het personeel taken en voortgang van een project rapporteren en de weersomstandigheden automatisch registreren. Lezen Klantervaringen van de medewerkers die het systeem gebruiken.

Het voortouw nemen met de industrieën en het MKB in de EU

Sinds 2007 is 2 miljard euro aan EU-financiering geïnvesteerd in de ontwikkeling van het toekomstige internet. Een vergelijkbaar bedrag zal beschikbaar zijn onder het nieuwe onderzoeksprogramma Horizon 2020 #H2020 (2014-2020).

Er zijn met name twee gedurfde nieuwe publiek-private partnerschappen (PPP) gelanceerd:

  • De Toekomstige internet-pps, @EC_PI_PPP gaat zijn laatste fase in, lopend tot 2016. Deze derde stap zorgt ervoor dat technologische ontwikkelingen en proeven evolueren naar zaadachtige activiteiten, waardoor daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van innovatieve internetapps en -diensten; Er wordt 100 miljoen euro op tafel gelegd om zo'n 1000 kleine bedrijven en start-ups hierbij te helpen. Er zijn zojuist 16 consortia geselecteerd om als versneller in dit proces op te treden en lokale partners met elkaar te verbinden. Op deze manier stimuleert de FI-PPP regionale slimme groei. Kijk de video-.
  • De 5G PPS werd afgelopen december gelanceerd en kent een goede start. De EU-investeringen bedragen 700 miljoen euro, terwijl de particuliere bijdragen tegen 3.5 naar verwachting minstens 2020 miljard euro zullen bedragen. NeelieKroesEU heeft de telecomsector onlangs opgeroepen om hierover een mondiale consensus te bereiken #5G (TOESPRAAK) en benadrukte het nieuwe toepassingen dat wordt mogelijk gemaakt met dit netwerk.

Om nieuwe technologieën te kunnen laten floreren, hebben ze een gunstig regelgevingsklimaat nodig, inclusief toegang tot een open internet via snelle breedband, en grensoverschrijdende free roaming. Dit is de reden waarom de Europese Commissie het initiatief heeft gelanceerd Pakket voor de interne markt voor telecommunicatie #verbondencontinent.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending